HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Tüm Yönleriyle Havalimanı İşletmeciliği’ anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde ‘Tüm Yönleriyle Havalimanı İşletmeciliği’ anlatıldı

8.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Yüksekokul bünyesindeki GÖK-SÜ Havacılık Topluluğu tarafından “7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü” dolayısıyla “Tüm Yönleriyle Havalimanı İşletmeciliği” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Konya Havalimanı birim şefleri, sivil havacılık alanında deneyim ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı.

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recai Kuş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşinin açılışında Türkiye’de sivil havacılığın 100 yılı aşkın süredir var olduğunu belirterek “1944’ten beri de Uluslararası Sivil Havacılık Günü kutlamaları gerçekleştiriliyor. Vecihi Hürkuşların, Nuri Demirağların başına gelenler; zaman zaman duraklamışlar, kimi zaman durmuşlar ama Türkiye bu sevdadan hiç vazgeçmemiştir. Bugün 57 aktif havalimanımız var. Bu sadece sivil havalimanı, askeri havalimanlarımız zaten mevcut. Yeni açıklanan istatistiklere göre 2023’ün 11 aylık döneminde Türkiye’de 200 milyon yolcu taşımacılığı gerçekleştirilmiştir. Türkiye nüfusu açısından inanılmaz bir rakamdır. Türkiye ve modern dünyada en önemli taşıma aracının sivil havacılık olduğunu göstermektedir. Sivil havacılık yolcu taşımacılığının yanı sıra kargo taşımacılığında da önemli bir yere geldi. Pandemiyle bunun önemi bir kat daha arttı. 6 Şubat’ın hemen ardından karayolu ile ulaşımı sağlayamadık. Birçok ilimize ulaşamadık. Bölgeye giden yardım uçakları Adana, Gaziantep başta olmak üzere farklı lokasyonlara inerek çok daha hızlı intikal etme suretiyle depremzedelere yardım ulaştırmaya gayret etti. Sivil havacılığın ne kadar önemli ve stratejik bir alan olduğunu, milli bir dava olduğunu bir kez daha anladık.” diye konuştu.

Prof. Dr. Kuş, gençlerin iyi yetiştirilmesi konusunda gayret gösterdiklerini ve sektör temsilcilerini her fırsatta kendileriyle buluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öğretim elemanları ile öğrencilerin katıldığı söyleşide akademik ünvanı değişen öğretim üyelerine tebrik belgesi takdim edildi.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu