HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Sağlıkla Konuşuyoruz’ Sempozyumu yapıldı

Selçuk Üniversitesinde ‘Sağlıkla Konuşuyoruz’ Sempozyumu yapıldı

28.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Sağlıkta Tıbbi Hata - Malpraktis” konulu Sağlıkla Konuşuyoruz Sempozyumu gerçekleştirildi.

SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen “Sağlıkla Konuşuyoruz’un IV. Sempozyumu”na, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda SÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli Tıp Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Kamil Hakan Doğan, “Yardımcı Sağlık Personeli Açısından Tıbbi Uygulama Hataları”, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi programı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bayrak ise, “Sağlıkta Tıbbi Hataya Hukuksal Bakış” konularında öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Sempozyum konuşmacıları, “Sağlıkta Tıbbi Hata – Malpraktis”in teşhis, aydınlatma ve onam ile tedavi sürecinde tıbbi uygulama hataları olarak tanımlandığını belirttiler. Konuşmacılar; Malpraktis’in tıp, sağlık, ceza ve borçlar hukukunda gerek hasta gerekse hekim açısından önemli olduğunu söyleyerek hatalı tıbbi uygulama ve buna bağlanan sonuçların her durum için farklılık arz ettiğini ifade ettiler.

Malpraktis ile mücadelede farkındalık ve bilinç düzeyinin arttırılması amacıyla programı düzenlediklerini söyleyen SÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, öğrencilerin özellikle meslek etiği ve ilgili mevzuatları bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu