HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Dünya Engelliler Günü’ için farkındalık yürüyüşü

Selçuk Üniversitesinde ‘Dünya Engelliler Günü’ için farkındalık yürüyüşü

3.12.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve SÜ Engelsiz Öğrenci Topluluğu (SET) tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğe Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zeliha Üzümcü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, yaptığı açıklamada, engelsiz üniversite noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu kapsamda farkındalık oluşturma adına etkinlik ve faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Eken, “Düzenlenen yürüyüş de planladığımız etkinliklerden birisi. Esasında engelli öğrenci ya da engelli insan yoktur. Sadece dezavantajlı grup vardır. Tüm insanlık da buna dahildir. Dezavantajı avantaja çevirmek hepimizin elinde. Dezavantajları tespit etmeli, çözüm bulmalı ve şartları eşitlemeliyiz. Eğitim ve sosyal hayat başta olmak üzere diğer hususlarda, özellikle öğrencilerimizi Üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanmaları noktasında eşit hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu biraz zaman istiyor. Bu zamanı da çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu noktada Üniversitemiz, özellikle Koordinatörlüğümüz bünyesinde önemli adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Eken, bu bağlamda yeni kurulan SÜ Engelsiz Öğrenci Topluluğu’nun faaliyetlerine başladığını sözlerine ekledi.

Selçuk Üniversitesi Engelli Öğrenci Temsilcisi ve Milli Sporcu Ömer Faruk Gönül de farklılığa sahip bireyler olduklarını belirterek, “Biz, engeller olmasına rağmen engelleri aşarak daha güçlü işler çıkarabiliyoruz. Arkadaşlarımız hiçbir zaman oldukları yerde durmasınlar. Şartlar ne olursa olsun, tüm koşullarda her zaman ilerlemek için illaki yapılacak bir şey vardır. Şartları daha iyi hale getirmek için farklı bir bakış açısı ve düşünce gücünün yanı sıra kalbimizle de kontak kurmalıyız.” dedi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu