HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Dönüştüren Sahne’ söyleşisi

Selçuk Üniversitesinde ‘Dönüştüren Sahne’ söyleşisi

4.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Dönüştüren Sahne” isimli söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan bilim insanları, iş ve sanat dünyasının uzman isimleri, mesleki ve kariyer planlamalarına ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada etkinliğin öğrenciler için oldukça faydalı olacağını söyledi. Değişen ve dönüşen dünyaya farkındalık oluşturulmasının yanında uyum sağlamanın da önemini ifade eden Prof. Dr. Polat, “Üniversitemizde son 4 yılda enerji, sürdürülebilirlik, sıfır atık konularında birçok çalışma yapıldı. Devletimizin de bu konuda çok sayıda çalışması bulunuyor. Bir öğretim üyesi olarak işin biraz da bireyde bittiği kanısındayım. Dolayısıyla çalışmaların tamamı siz, çocuklarınız ve onların çocukları için yapılan şeyler. Eğer dünyada iyi bir gelecek, yaşam bekleniyorsa bunları hepimizin fark etmesi ve bir an önce müdahale etmesi gerekir. Dönüştürerek yaşamamız ve yaşatmamız lazım.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal ise Fakülte olarak sayısız etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Dönüştüren Sahne’de de alanında uzman konukları Selçuk Üniversitesinde misafir etmenin onur ve gururunu yaşadıklarını aktardı. Söyleşinin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Köksal, “Konuklarımızın öğrencilerimize mesleki, sağlık ve kariyer anlamında ufuk açabilmelerini diliyorum. Bu noktada konuklarımızın anlatacağı ifadelerde bir öğrencimizin bir şey kapması ve bunu da hayatında bir düstur haline getirebilmesi bizler için bir mutluluk, gurur kaynağı olacak.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Onur Köksal’ın moderatörlüğündeki “Dönüştüren Sahne” isimli söyleşiye geçildi. Söyleşide Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Baş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yalınay, Oyuncu ve Manken Müge Boz, Psikolog Begüm Özcan, Diyetisyen Elvan Odabaşı ile Doğru Geri Kazanım Kurucu CEO’su Nagihan Yılmaz, mesleki deneyim ve kariyer planlamasına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

Söyleşiye Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu