HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Cumhuriyet ve 100 Yıllık Birikim’ konferansı

Selçuk Üniversitesinde ‘Cumhuriyet ve 100 Yıllık Birikim’ konferansı

9.11.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve 100 Yıllık Birikim” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa MYO Müdürü Doç. Dr. Tolga Gök, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Demir, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

MYO Müdürü Doç. Dr. Tolga Gök, Milli Mücadele’nin zaferle taçlanışı, bağımsızlık güneşinin Türkiye üzerine yeniden doğuşu ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 100’üncü yılında bir araya geldiklerini ifade ederek aziz şehitlerin canları, kahraman gazilerin kanlarıyla Türk milletine vatan topraklarının emanet edildiğini söyledi.

Etkinlikte daha sonra “Cumhuriyetimizin Kuruluşuna Giden Yol” temalı video gösterimi yapıldı.

Ardından Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Demir’in “Cumhuriyet ve 100 Yıllık Birikim” adlı konferansıyla devam etti.

Kurtuluş Savaşı yıllarında geçen mücadeleleri anlatan Doç. Dr. Demir, Cumhuriyetin zorlu bir süreçten geçerek ilan edildiğini, canları uğruna girişilen bir mücadele sonunda çocuk - yaşlı, kadın - erkek demeden Türk milletinin kazandığı bir zafer olduğunu belirtti. Cumhuriyetin kazanımları, yüz yıllık süreçte mihenk taşı olan sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik gelişmeleri katılımcılarla paylaşan Demir, Türk milletinin ihanetlere asla tahammül edemediğini, Türkiye’yi bölmeye çalışanlara fırsat verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu