HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Bir Başarı Hikayesi’ konferansı düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde ‘Bir Başarı Hikayesi’ konferansı düzenlendi

12.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü tarafından “Bir Başarı Hikayesi” adlı konferans gerçekleştirildi.

SÜ Müze Binası’nda düzenlenen “Bir Başarı Hikayesi” adlı konferansa ünlü markaların baş tasarımcısı Safa Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Programa SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Dünyaca ünlü markaların baş tasarımcısı Safa Şahin, kariyer yolculuğunu şöyle anlattı: “Hayatım boyunca keşfetmeye karşı büyük bir ilgim vardı. Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümünde okumak hep hayalimdi. Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma-Geliştirme Vakfında (TASEV) eğitim aldım. Sektörde çalıştım ancak işler hayal ettiğim gibi olmadı. Çizimlerim beğenilmediği için 4 ay sonra işten çıkarıldım. Bu süreçte üniversite sınavına girerek SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandım. Konya’da büyük bir ayakkabı sanayisi olduğunu duyunca hemen çalışmaya başladım, okuduğum süreçte ara vermeden çok düşük bir ücrete çalışıyordum ama ayakkabı sektörünün içerisindeydim. Farklı yarışmalara katıldım. Okul bittikten sonra katıldığım bir yarışmada birinci oldum, bu yarışma kırılma noktam oldu. Çünkü yarışmada yurt dışı hakkımı kontenjan dolduğu için kullanamadım. Oysa yurt dışına gitme hayallerim vardı.”

İstanbul’a taşınarak kendine ait küçük bir marka kuran Şahin, sosyal medyanın gücünden faydalandığını belirterek “Bir arkadaşımın önerisiyle 6 ay boyunca düzenli olarak her gün sosyal medyadan tasarımlarımı paylaştım. Hafta sonları da dahil olarak bir kafede sabahtan akşama kadar tasarımla uğraşıyordum, hiç aksatmadan sosyal medyadan sürekli paylaşımda bulundum. Bu arada bunu bütün tasarımcı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Hem arşiv oluyor hem de motivasyon kaynağı oluyor. Ve bir gün dünyaca ünlü markanın yetenek avcıları tarafından bir mesaj aldım. 6 ay boyunca tasarımlarımı takip ettiklerini, çok beğendiklerini söylediler. Amerika Birleşik Devletlerine davet ettiler, yaptığımız görüşmeler neticesinde de iş teklifinde bulundular. Gittiğim yer mükemmeldi, çok güzel tecrübeler kazandım. Daha sonraki süreçte dünyaca ünlü farklı markaların tasarımcılığını yaptım, hala da yapıyorum.” diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şahin, “Üniversitemizde okurken Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü yoktu. Şuan var, çok şanslısınız, değerini bilin. Benim dönemimde işler daha zordu, şu an sosyal medyanın gücü çok fazla, mutlaka yaralanın. İşler ilerlediğinde hayaller gerçekleşiyor, inancınız kaybetmeyin. Yaşıyorsanız istediğiniz şeylere ulaşma imkanınız vardır.” dedi.

SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan ile Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, derslere girerek öğrencilere katkı sağlayan Şahin’e teşekkür belgesi takdim ettiler.  

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu