HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin eğitim kalitesi ikinci kez tescillendi

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin eğitim kalitesi ikinci kez tescillendi

10.03.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından 30 Eylül 2029 tarihine kadar “Tam Akredite Fakülte” olarak tescillendi.

Akreditasyon belgesi için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından belli kuruluşların yetkilendirildiğini belirten Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “Yetkilendirilen kuruluşlardan biri de Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK). Belli bir takvim çerçevesinde farklı üniversitelerden oluşan heyetle fakülteler ziyaret ediliyor. Bu ziyaret sonunda uygun görüldüğü takdirde akreditasyon belgesi veriliyor. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak Türkiye’de bu şekilde akredite olan ilk 5 fakülteden biriyiz.” dedi.

“FAKÜLTEMİZ VE ÜNİVERSİTEMİZ AÇISINDAN GURUR VERİCİ”

SÜ Veteriner Fakültesinin ilk olarak 2015 yılında 7 yıl süreyle akredite edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Haliloğlu, “2022 yılında tekrar VEDEK’e müracaat ettik. 8 kişilik heyet Fakültemizde çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Öğrenci eğitimleriyle hastane ve laboratuvar gibi birimlerin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uygun olup olmadığı yönünde değerlendirmeler yapıldı. Sonuç olarak Veteriner Fakültemiz yeniden 30 Eylül 2029 tarihine kadar ‘Tam Akredite Fakülte’ olarak tescillendi. Akreditasyon sürecinde farklı sürümlerden akredite yapılıyor. Fakültemiz, VEDEK tarafından belirlenen ve 2022 yılında çıkarılan en son sürüm üzerinden değerlendirildi. Bu sürüm sonucunda da Türkiye’de yeni sürümle akredite olan 3 fakülteden biri oldu. İkinci kez akredite olmamız, Fakültemiz ve Üniversitemiz açısından gurur verici.” diye konuştu.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu