HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, Türkiye'yi temsil edecek

Selçuk Üniversitesi, Türkiye'yi temsil edecek

29.12.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Arapça Münazara Takımı, Qatar Debate ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin organize ettiği “Arapça Münazara Yarışması”nda Türkiye birincisi oldu. Öğrenciler, Katar'da düzenlenecek olan “Uluslararası Münazara Yarışması”nda Türkiye'yi temsil edecek.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) ve Katar Münazaraları Merkezi (Qatar Debate) ortaklığında düzenlenen "Türkiye Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması"nın finali, FSMVÜ'nün Haliç Kampüsü’nde gerçekleştirildi. FSMVÜ ve Katar Foundation arasında 7 Aralık'ta imzalanan iş birliğinin bir parçası olarak düzenlenen yarışmanın finalinde Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Arapça Münazara Takımı birinci olurken İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi münazara takımı ikinciliği elde etti.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Türkiye ve Katar arasındaki güçlü bağlara ve Arapçanın ilişkilerdeki önemine değindi. Erdoğan, Arapça eğitimindeki kaliteli artışın, aynı zamanda Türkiye ve Katar arasındaki ilişkilerin derinleştiğinin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ, ÜNİVERSİTEMİZİN ADINI GURURLA DUYURDULAR”

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, “Bölümümüz öğrencileri, İstanbul'da yapılan ve bütün Türkiye’den özel ve devlet üniversitelerinden öğrenci gruplarının katıldığı Türkiye Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması’nda birincilik elde etti. Üniversitemiz için gurur kaynağı olan öğrencilerimiz, Mart 2022'de Katar'da düzenlenecek Uluslararası Arapça Münazara Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek. Üniversitemizin adını gururla duyuran öğrencilerimizin, bu soğuk kış günlerinde elde ettikleri başarı yüreğimizi ısıttı. Kendilerini yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu