HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, toplum odaklı çalışmalarda 4’üncü sırada

Selçuk Üniversitesi, toplum odaklı çalışmalarda 4’üncü sırada

22.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Kahramanmaraş’taki 6 Şubat depreminde personeli ve öğrencileriyle etkin çalışma gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi, 328 sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye’deki üniversiteler arasında 4’üncü sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulunun verilerine göre üniversitelerde çevre, eğitim, dezavantajlı gruplar, kültür, sanat, spor ve hayvan hakları gibi birçok konuda 4.668 sosyal sorumluluk projesi yürütülüyor. Bu projelerden 3.431’i devlet, 1.237’si vakıf üniversiteleri tarafından uygulanıyor.

Selçuk Üniversitesi bu kapsamda eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra kurumsal olarak ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle topluma ulaşıyor. Toplumsal sorunlara yönelik çözüm odaklı yaklaşımlarla üniversite-toplum bütünleşmesini amaçlayan Selçuk Üniversitesi, öğrencilerin de eğitim sürecinde teori ve pratiği bir arada öğrenmelerini, toplumsal sorunlara duyarlılık ve çözüm üretme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Özellikle engelli, çocuk, kadın, yaşlı ve toplumun farklı kesimlerine yönelik projeleriyle dikkati çeken üniversiteler arasında yer alan Selçuk Üniversitesi; ihtiyaçların giderilmesine, dayanışma ve yardımlaşmaya yönelik çalışmalarıyla öne çıkıyor.

Selçuk Üniversitesi, toplumla bütünleşmesini Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından topyekûn gösterilen dayanışma örneğiyle de gösterdi. Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin yanı sıra Selçuk Üniversitesi, depremlerin ardından hızla organize olarak bölgeye yardıma koşarken arama kurtarma, sağlık personeli desteği, tıbbi malzeme, gıda ve giyecek başta olmak üzere depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için olağanüstü çaba harcadı. Kan bağışı kampanyası, psikososyal destek gibi birçok alanda deprem bölgesine destek veren Selçuk Üniversitesi, bölgenin yeniden ayağa kalkabilmesi için hazırladığı projelerle sosyal sorumluluk alanında önemli örnekler sundu.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu