HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde sergi açıldı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde sergi açıldı

25.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından Selçuklu Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle “Sevgi ve Dayanışmayla Yeni Bir Yıla Merhaba” adlı sergi açıldı. Tedavi gören hastaların el emeğiyle hazırladığı sergi, 3 gün boyunca hastane binasında görülebilecek.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin, psikiyatrik rahatsızlıkları olan şizofreni hastalarının gündüz hastanesi olarak tanımlanabildiğini ve bir rehabilitasyon merkezi olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Memduha Aydın, “Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilmiş öğretmenler aracılığıyla bizlerin de eşliğinde hastaların rehabilitasyonlarını sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda el sanatları, resim, müzik, ritim gibi sanatsal aktivitelerle ince motor becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.” dedi.  

Doç. Dr. Aydın, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarımız için mutfakla ilgili çalışmalar yapılıyor, hijyen kuralları öğretiliyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde görevlendirilen öğretmenlerimiz, hastalık ve hastalıklar hakkında eğitim aldıktan sonra hastalarımızla çalışmaya başlıyorlar. Yılın belli periyotlarında da yapılan çalışmalar sergileniyor.” ifadelerini kullandı.

Çocuk ve yetişkinler için kıyafetler, aksesuarlar, takılar, yağlı boya tablolar ve hediyelik eşyaların yer aldığı sergi, 3 gün boyunca açık kalacak.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu