Selçuk Üniversitesi öğrencisi Türkiye Şampiyonu oldu

26.05.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Raziye Nur Emekli, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun düzenlediği Tai Chi Türkiye Şampiyonası’nda 2 altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen Tai Chi Türkiye Şampiyonası, Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şampiyonada, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi milli sporcu Raziye Nur Emekli, “TaiChi Fan” ve “TaiChi 24 Form” kategorilerinde altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Emekli’nin Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen 2. Dünya Tai Chi Şampiyonası'nda iki dünya üçüncülüğü, Bulgaristan’ın Burgaz kentinde düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda “büyükler” kategorisinde 3 Avrupa şampiyonluğu, Bosna Hersek’te yapılan Balkan Şampiyonası’nda 2 Balkan şampiyonluğu, Yunanistan’da gerçekleştirilen Balkan Şampiyonası’nda “yıldızlar” kategorisinde 2 Balkan şampiyonluğu, Ankara Balkan Şampiyonası “gençler” kategorisinde 3 Balkan şampiyonluğu gibi birçok ödülü bulunuyor.