Selçuk Üniversitesi öğrencileri, özel öğrencilerle buluştu

5.12.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı öğrencileri, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

SÜ Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan programda yaptığı konuşmada, 3 Aralık’ın Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek için Dünya Engelliler Günü olarak belirlendiğini söyledi. Prof. Dr. Arslan, “Ülkemizde ve dünyada engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu biliniyor. Sizler için yaşanabilir bir çevre hazırlamak adına hep beraber çalışmalıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun. Etkinliğin düzenlenmesinde Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Güler Hocamıza, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı öğrencilerimize, Tepekent İlkokulu Müdürümüze, etkinliğimize katılan değerli konuklarımıza, Oyuncaksız Çocuklar İçin Derneğine teşekkür ederiz.” diye konuştu.