HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi öğrencileri deprem bölgesindeydi

Selçuk Üniversitesi öğrencileri deprem bölgesindeydi

7.02.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

6 Şubat 2023… Türkiye’nin asrın felaketini yaşadığı karanlık tarih. 11 şehrimizi sarsan depremler bütün ülkeyi yasa boğdu. Acılar paylaşıldı, yürekler bir oldu. Selçuk Üniversitesi öğrencileri, felaketin yıl dönümünde Hatay’a giderek depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti, depremzede çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenledi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi ise yaralandı.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, depremin yıl dönümünde vefa ziyareti gerçekleştirdi. Öğrenciler, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Alptekin ile birlikte Hatay’a gitti, depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile de görüşen öğrenciler, çadır kentte kalan çocuklara hikayeler anlattı, birlikte resim çizip boyama etkinlikleri gerçekleştirdi. Çeşitli oyuncaklarla sevindirdikleri çocuklara kendilerinin hazırladığı kurabiyelerden ikram eden öğrenciler, iki farklı ilkokul ile Konteyner Kent Etüt Merkezine kitap, kırtasiye, limonata makinesi gibi çeşitli hediyeler verdi.

Konteyner kentteki kütüphanenin dış cephesini görsel olarak yeniden tasarlayan öğrenciler, İskenderun’da 6 Şubat gecesi saat 04.17’de düzenlenen “Sessiz Yürüyüş” adlı etkinliğe de katıldı.

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu