HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Büyükşehir İtfaiyesinde uygulama yapacak

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Büyükşehir İtfaiyesinde uygulama yapacak

26.10.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya Büyükşehir Belediyesi, ilgili alanlardaki öğrencilere Sancak İtfaiye Eğitim Merkezinde eğitim ve staj imkânı sunulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzaladı.

Öğrenci yetkinliğinin artırılmasını hedefleyen protokol kapsamında Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri eğitim alabilecek.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığında düzenlenen protokol töreninde, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolüne bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Protokol ile genç itfaiyecilerin daha iyi şartlarda yetişmesine katkı sağlanacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. İtfaiyeciler son dönemlerde gerçekleştirilen çalışmalarla çok fazla ön plana çıktı. Bizler de genç itfaiyecilerin daha iyi yetişmesi için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımızdan destek talep ettik. Bu desteklerimizi geri çevirmedikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Selçuk Üniversitesinin hem şehre hem de belediyeye büyük katkılarının olduğunu belirterek “Konya’mıza verdikleri katkıdan dolayı tüm akademik kadroya ve çalışanlara teşekkür ediyorum.  Bugün itfaiye konusunda ciddi bir protokol imzalıyoruz. Konya İtfaiyesi Türkiye’nin en güçlü itfaiyelerinden birisidir. Konya İtfaiye Eğitim Merkezimiz Türkiye’de TSE Belgeli ilk ve en büyük eğitim merkezidir. Yurt içinden ve yurt dışından gelen itfaiyecilere ciddi eğitimler veriyoruz. Bu protokolle öğrencilerimiz Sancak İtfaiye Merkezimizde gerekli ekip ve ekipman ile birlikte eğitimlerini tamamlayacak. Stajlarını itfaiye merkezinde gerçekleştirecek ve tüm Türkiye’ye inşallah önemli hizmetlerde bulunacaklar.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, iş birliği protokolünü imzaladı.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu