HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarında

Selçuk Üniversitesi, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarında

19.11.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Huğlu Meslek Yüksekokulu ve Konya Teknokent, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları kapsamında açtığı stantlarla faaliyetlerini anlatıyor.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir yaptığı açıklamada, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları’nın ulusal ve uluslararası firmalar, kamu ve özel sektör temsilcileri, bilim insanları, akademisyenler, eğitim kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesine vesile olduğunu söyledi. Buluşmanın, Konya ve bölgesine önemli katkıda bulunacağına inandığını ifade eden Taşdemir, “Son yıllarda ülkemizde savunma sanayinde olumlu, hızlı ve güzel gelişmeler olmaktadır. Bu çerçevede üniversitelerin, özellikle 46 yıllık birikimiyle İç Anadolu’da güzel ve önemli bir yere sahip Selçuk Üniversitemizin katkıları çok önemlidir. Selçuk Üniversitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’un yönlendirmeleriyle savunma sanayi teknolojilerinde yetişmiş insan gücü kapasitesine katkılar sağlamakta ve sağlamaya devam da edecektir. Bu kapsamda akademisyenlerimiz, savunma sanayi alanında yürüttükleri çalışmalar ile bilgi birikimine katkı sağlamakta ve yetişmiş insan gücüne de önemli destekler vermektedirler. Teknoloji Fakültemiz, ülkemizin savunma sanayi hedefleri doğrultusunda alanlarında yetkin, özgüvenleri yüksek genç mühendisler yetiştirmektir. Savunma sanayisi alanındaki paydaşların buluşmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere Konya Sanayi Odasına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Savunma Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Neşeli, stantlarının kendileri açısından büyük öneme sahip olduğunu, Selçuk Üniversitesinin savunma sanayiyle ilişkili yönünü sergileyebilme fırsatını yakaladıkları için mutluluk duyduklarını belirtti.

Kimyasal Biyolojik Radyoloji ve Nükleer Savunma Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencisi Tuğba Karayiğit, buluşmada Ar-Ge ve bölümleriyle ilgili sanayi-doktora iş birliğini anlatma imkanı bulduklarını aktardı.

SÜ Huğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, stantlarında MYO bünyesindeki atölyelerde yapmış oldukları parçaları ve bu parçaların farklı silah fabrikalarında montajlanmasının ardından ürün halini sergilediklerini dile getirdi. Ziyaretçilere gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Akgöz, SÜ Huğlu Meslek Yüksekokulu, Mevlana Kalkınma Ajansı, TRtest Test ve Değerlendirme AŞ, Türk Standardları Enstitüsü ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi arasında “Yerli - Milli Savunma Sanayi ve Milli Teknoloji Hamlesi Perspektifinde, Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesi ve İstihdamın Kolaylaştırılması için İş Birliği ve Uygulama Protokolü” imzaladıklarını sözlerine ekledi.

Konya Teknokent, Konya Selçuk TTO Üniversite – Sanayi İş Birliği Uzmanı Aykut Alçayır, Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmalarında üniversite-sanayi iş birliği, girişimcilik, patent ve şirketleşme süreçlerinde sanayi kuruluşlarına ve girişimcilere hizmet verdiklerini anlattı.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu