HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’nda projelerini tanıttı

Selçuk Üniversitesi, Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’nda projelerini tanıttı

3.03.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alternatif Enerji Kaynakları Topluluğu, SÜ Rektörlüğü ile Teknoloji Fakültesinin destekleriyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’na katıldı. Öğrenci topluluğu tarafından Zirve ve Fuar kapsamında açılan stantta elektromobil, hidromobil, yeşil ve akıllı kampüs ile atıklardan imal edilen türbin gibi yenilikçi projeler tanıtıldı.

Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı, 3-5 Mart 2022 tarihleri arasında “Konya’nın enerjisi Türkiye’yi aydınlatıyor” temasıyla Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Zirve ve Fuar çerçevesinde enerji alanında çalışan bilim insanları, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileriyle enerji alanında Konya ve Türkiye’de faaliyet gösteren birçok firma katılım sağladı. Zirve ve Fuar kapsamında enerji verimliliği politikaları, sanayide enerji yönetimi, bölgesel güneş ve rüzgar enerji yatırımları ve bu yatırımların geleceği, temiz enerji teknolojileri, lisanssız enerji üretiminde yeni dönem, enerji hukukunda yeni düzenlemeler öne çıkan konular arasında yer aldı.

SÜ Alternatif Enerji Kaynakları Topluluğu da Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’nda açtığı stantla iş insanları, öğretim üyeleri, öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçilere öğrenci topluluğunca elektromobil, hidromobil, yeşil ve akıllı kampüs ile atıklardan imal edilen türbin gibi yenilikçi projeler tanıtıldı.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Alternatif Enerji Kaynakları Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Engin Özçelik; Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’nın ulusal ve uluslararası firmalar, kamu ve özel sektör temsilcileri, bilim insanları, eğitim kurumlarıyla çok sayıda kuruluşun bir araya gelmesine vesile olduğunu söyledi. Buluşmanın, Konya ile Türkiye’ye önemli katkı ve fırsatlar sunacağına inandığını ifade eden Özçelik, “Bu tür fuarlar üniversite-sanayi iş birliği açısından önemli olmakta, akademisyenlerimiz enerji alanında yürüttükleri çalışmalarla bilgi birikimine katkı sağlamakta ve öğrencilerimizin mezun olmadan sektörle buluşmalarıyla yetişmiş insan gücü kapasitesine katkılar sunmaktadır. Konya Enerji Zirvesi ve Fuarı’na katılımımızda desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a ve Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e öğrencilerim ve Üniversitem adına teşekkür ederiz.”  dedi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu