HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

21.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkezi Derslik Çatalhöyük Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İmran Aslan, “Fakültemiz, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren, alanında kendini kanıtlamış, uygulama ve teoriyi birleştirebilen, yenilikçi ve Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesinin en önemli fakültelerindendir. Bu yıl 30’uncu kuruluş yılımızı kutluyoruz. Fakültemizde Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema, Reklamcılık bölümlerimiz yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren Üniversite olarak çok farklı bir vizyon ortaya koyduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy da “Bu vizyonumuzun neticesinde uluslararası sıralama kuruluşlarının açıkladığı sonuçlarda elde ettiğimiz başarılarla bu çalışmaların takdirini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, yükseliş trendindeki Selçuk Üniversitesinin başarılı olacağına inandık. Akademisyenlerimizin; araştırmanın, bilimsel ve özgün çalışma üretmenin, uluslararası proje ve iş birliklerinin, genç nesilleri yetiştirmenin dışında zaman kaybetmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Akademisyenlerin çalışmalarının önünü açmak adına özlük haklarına sahip çıktıklarını dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Bilimsel çalışmalara değer veriyoruz. Akademisyenlerimiz uluslararası iş birliği yapsın. Yarışmalara katılsın. Selçuk Üniversitesinin hayallerine ve ideallerine inandığımızı belirtmek, uluslararası standartlarda yer almak adına sistematik halde çalışmaya devam ediyoruz. Bunları, Üniversiteyi, akademiyi gerçek anlamda ortaya çıkarmanın yanında Selçuk Üniversitesinin kültürünü ve kimliğini yeniden ayağa kaldırmak için yaptık.” dedi.

Toplumu ilmek ilmek dokuyan ilim adamı sınıfının olması gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, ”Bizim bu toplumun sorunlarına destek vermemiz gerekiyor. Selçuk Üniversitesini öyle bir noktaya taşıyalım ki Anadolu’nun merkezinde parmakla gösterilen ve Türk yükseköğretimine de örnek olabilecek bir kurum ortaya çıksın. Bir taraftan yerli ve milli tohum üretiyoruz, bir taraftan İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde araştırmalar yapıyoruz. Bu kadar geniş kapsamlı, topluma dokunan, toplumun içinde olan bir Üniversiteyiz.” diye konuştu.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu