HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi bir başarıya daha imza attı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi bir başarıya daha imza attı

11.01.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2023 yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İş Birliği Ortaklıkları (KA-220 HED) kapsamında yapılan 67 başvuru içerisinden sadece 8 kurumun kabul aldığı listeye girerek önemli bir başarıya daha imza attı.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Gölcü’nün öncülüğünde hazırlanan “Disaster Journalism: Preventing the News from Turning into a Disaster” adlı projede, Dr. Öğretim Üyesi F. Betül Aydın Varol, Arş. Gör. Muhammet Emin Çiftçi ve Arş. Gör. Elif Kaya Güler de görev aldı. Afet Haberciliği projesinin temeli, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Bir Buçuk Derece: Ekolojik Okuryazarlık ve İklim Haberciliği programına dayanıyor.

Evrensel standartlarda Afet Haberciliği müfredatının üretileceği projede, medya profesyonelleri ve medya içerik üreticileri ve tüketicileri için felaket öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili farkındalığın arttırılması da amaçlanıyor. 250 bin euro bütçeli projede, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansının yanı sıra Ukrayna, İspanya ve Slovenya’dan yükseköğretim kurumları ortak olarak yer alacak.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu