HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesinden örnek iş birliği

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesinden örnek iş birliği

16.08.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında Üniversiteye ait Çumra’daki Apa Sosyal Tesislerinin ortak kullanımına ilişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaya koyduğu destekler takdir edilmesi gereken bir durum. Konya Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Yapılan protokolle birlikte sosyal tesislerin ortak kullanımı, daha verimli kullanımı sağlanacak; yapacağımız ortak faaliyetler daha değerli ve kıymetli olacak. Gençlerimizin daha kaliteli ve nitelikli bir ortamda hizmet almasını sağlayacak, akademisyenlerimizin çalışmalarında nefes almak için kullandıkları alanların kalitesi ve oranları artacak. Protokolün gerçekleşmesine katkı veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.  

Konya’nın önemli markalarından birinin de Selçuk Üniversitesi olduğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “Bugün Apa Sosyal Tesislerinin birlikte kullanılmasıyla ilgili bir protokol imzalıyoruz. Özellikle lise döneminde Lise Medeniyet Akademisi ve Bilgehane’deki çocuklarımız için günübirlik kamp alanı olarak kullanacağımız alanda çocuklarımızın ders eğitimlerinin yanında sosyal hayatlarının gelişmesiyle ilgili önemli bir merkez oluşturuyoruz. Her gün 350 çocuğumuzun kullanabileceği bu alan, bundan sonra Selçuk Üniversitemizle birlikte kullanılacak. Değerli katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ediyorum. Burada yetişen çocuklarımız inşallah ileride Üniversitemizin geleceğine önemli bir katkı sunacak.” ifadelerini kullandı.

Yapılan iş birliğiyle 34 bin 500 metrekarelik alana sahip Çumra Apa Kamp Alanı’nda, Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademisi (LİMA) ve Bilgehane öğrencileri başta olmak üzere hafta sonları doğa kampları, aile kampları ve izcilik kampları gerçekleştirilecek. Yıl boyu çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapması planlanan kamp alanı, birçok şirket ve kuruma da etkinlik yapması için tahsis edilecek.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu