HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinde ‘Akademik Kurul ve Başarı Ödül Töreni’

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinde ‘Akademik Kurul ve Başarı Ödül Töreni’

14.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından “2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı ve 2022 Akademik Başarı Ödülleri Takdim Töreni” gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programda YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 37 bayrak ile en fazla bayrak alan Üniversite konumunda olduklarını söyledi. Üniversite olarak Türkiye’de aşı çalışmaları, Serebral Palsi Ünitesi ve simülasyonla eğitim konuları başta olmak üzere birçok alanda öncü olmaya devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Eken, TÜBİTAK ve BAP projelerine yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesine oldukça önem verdiklerini ifade etti. Fen Fakültesinin akademik ve bilimsel açıdan önemli başarı ve çalışmalar elde ettiğini anlatan Prof. Dr. Eken, Fakülte bünyesindeki fizik, kimya, biyoloji, matematik, istatistik bölümlerini kapsayan akreditasyonların yenilendiğini sözlerine ekledi.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı kınadıklarını belirtti. Fakülte olarak amaç ve hedefler, eğitim – öğretim hizmetleri, Ar-Ge, Uluslararasılaşma, topluma hizmet, sosyal sorumluluk projeleri ile stratejilere yönelik sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Küçükkolbaşı, Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 3 bayrak ödülü kazandıklarını aktardı.

Soru – cevap bölümüyle sona eren akademik kurul toplantısının ardından Fen Fakültesinde 2022 yılı proje, patent, yayın sayısı, atıf sayısı ve en yüksek impact faktörleri göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeye göre her bölüm bazında “Yılın En Başarılı Öğretim Üyeleri, Öğretim Elemanları ve Yılın Projesi” ödülleri verildi. Sonrasında ünvan değişikliği alan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, öğretim elemanları katıldı.

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu