HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli MYO'da iş birliği protokolü imzalandı

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli MYO'da iş birliği protokolü imzalandı

22.04.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu ile Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile eğitime dayalı niteliklerin artırılması, öğrencilerin kariyer hedefleri doğrultusunda mesleki eğitimler verilmesi amaçlanıyor.

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Neşeli, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını karşılayabilecek nitelikli insan kaynaklarının eğitilmesi ve yetiştirilmesinde, ortaöğretimden yükseköğretime geçişte kalite ve sürdürülebilirliğin sağlanması adına imzalanan protokolün büyük önem taşıdığını söyledi. Protokolün amacının ilçedeki öğretmen, öğrenci ve gençlerin eğitime dayalı niteliklerinin artırılması, onlara kariyer hedefleri doğrultusunda mesleki eğitimler verilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Neşeli, “Protokol kapsamında mevcut ve açılması önerilecek bölüm/programlar için eğitim olanakları değerlendirilerek ortak çalışma komisyonlarının oluşturulması, bu bölüm/programlar ilçe ve bölgemizin talep ve ihtiyaçları da dikkate alınarak değerlendirilmesi suretiyle güncellenecek. İstihdam imkanları, değişen iş ve yaşam koşulları analiz edilerek her iki kurumda daha güncel ve gelecekteki ihtiyaçlara da cevap verecek insan kaynağının yetiştirilmesinde sürdürülebilir eğitim hedefleniyor.” dedi.

“GENÇLERİMİZ DAHA İYİ EĞİTİM ALABİLECEK”

Cihanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıtaş da “Bu protokol sayesinde eğitimde sürdürülebilirlik amaçlandı. Bu konuda kurum olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Oluşturulacak ortak çalışma gruplarıyla gençlerimizin özellikle uygulamalı bilimler alanında daha iyi eğitim almaları sağlanacak. Böylece kamu ve özel sektör işletmelerinin başarısı başta olmak üzere yetişmiş insan gücü kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacak.” diye konuştu.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu