HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, ASELSAN ile birlikte panel düzenledi

Selçuk Üniversitesi, ASELSAN ile birlikte panel düzenledi

9.12.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Türkiye’nin en büyük savunma sanayii şirketlerinden biri olan ASELSAN ile birlikte panel düzenledi. Üniversite – sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen panelde kurum temsilcileri, bilim adamları ve öğrenciler bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile ASELSAN tarafından organize edilen “ASELSAN ile Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Buluşması” adlı program, Sultan Alpaslan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Endüstri, sanayi ve iş hayatının problemlerine yönelik çözüm yöntemleri ve sektörde kullanılan güncel yazılım teknolojilerinin ele alındığı panele; ASELSAN Ankara Elektronik ve Yazılım Tasarım Direktörü Fatih Say, Komuta Kontrol Ürün Hattı Tasarım Müdürü Ertuğrul Barak, Kara ve Deniz Komuta Kontrol Yazılım Tasarım Müdürü Evrim Kahraman, Hava ve Uzay Komuta Kontrol Yazılım Tasarım Müdürü Hatice Baş, Gömülü ve Gerçek Zamanlı Yazılım Tasarım Müdürü Yusuf İbrahim Özkök, Yazılım Mühendisi Mustafa Bayraktar, Yazılım Mühendisi Adil Çetin, ASELSAN Konya Mühendislik Direktörü Serkan Güvey, ASELSAN Konya Program Yönetimi - İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Ümit Mercimek, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Genel Müdürü Bülent Işık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SAVUNMA SANAYİİNDEKİ PROJELER ANLATILDI

Panelin açılış konuşmasını yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Başçiftçi’nin ardından sözü, ASELSAN Elektronik ve Yazılım Tasarım Direktörü Fatih Say aldı. Say, ASELSAN’ın geliştirdiği sivil savunma teknolojileri hakkında bilgi verirken ASELSAN Komuta Kontrol Ürün Hattı Tasarım Müdürü Ertuğrul Barak, milli savunma sanayisi için komuta kontrolünün önemini ve bu alanda ASELSAN’ın geliştirdiği ürünleri anlattı. ASELSAN Gömülü ve Gerçek Zamanlı Yazılım Tasarım Müdürü Yusuf İbrahim Özkök de sahada kullanılan askeri ekipmanlar için geliştirilen projeler, gerçek zamanlı işletim sistemleri, yazılım ve test süreçlerinden bahsetti. ASELSAN Konya Mühendislik Direktörü Serkan Güvey ise ASELSAN Konya’nın kuruluş amacı, kuruluş süreci, yapılan ve hedeflenen çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu