HIZLI ERİŞİM
Haberler

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

8.02.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Bahar Dönemi Akademik Kurul Toplantısı ve 2023 Yılı Akademik Performans Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Dekan Prof. Dr. Emine Arslan, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Selçuk Üniversitesinin dünya ve Türkiye üniversiteler sıralamasında üst sıralara taşınmasına gayret gösterdiklerini söyledi. Fakülte olarak topluma hizmet ve sosyal sorumluluk projelerinde lider konumda olduklarını ifade eden Arslan, “2022 yılındaki öğrenci sosyal sorumluluk projeleri, kurumumuzun yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ve dezavantajlılara yönelik faaliyetler toplamı dikkate alındığında Türkiye’de 328 sosyal sorumluluk proje sayısı ile Üniversitemizi 4’üncülüğe yerleştiren proje sayısının yarısını Sağlık Bilimleri Fakültemiz gerçekleştirdi. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda tüm bölüm başkanlarım ve akademisyen arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Arslan, Fakültede YÖKAK değerlendirmesinin ardından kaliteyi kültür haline getirmek için yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini, öz değerlendirmeyle birlikte iyileştirmeyi oldukça önemsediklerini belirtti. Her yerde tercih edilen, mesleki alanda nitelikli ve sosyal sorumluluk bilinciyle ülke sorunlarına duyarlı sağlık lisansiyerleri yetiştirme hedefinde olduklarını aktaran Arslan, “Bazı bölümlerimizin yeterli sayıdaki tecrübeli akademik kadrosu ve çalışmaları ile Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktayız. Fakültemize bağlı olarak kurulan Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesi gibi yenilikçi uygulamalar sayesinde öğrencilerimize keyifli ve kaliteli bir çalışma ortamı sunuyoruz. Selçuk Üniversitesinde eğitim almanın ayrıcalığını yaşatmaktayız.” diye konuştu.

Soru – cevap, görüş ve öneriler bölümüyle devam eden toplantı, 2023 yılında Selçuk Üniversitesinin İzleme ve Değerlendirme Raporu Kriterleri dikkate alınarak yapılan puanlama sonucunda dereceye giren öğretim üyelerine ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu