HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Prof. Dr. Aksoy, depremzede öğrencilerle bir araya geldi

Rektör Prof. Dr. Aksoy, depremzede öğrencilerle bir araya geldi

17.08.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Anadolu Mektebi tarafından depremzede öğrenciler için hazırlanan “Mektep Kardeşliği” projesi kapsamında Konya Buluşması programı düzenlendi. Programa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da katıldı.

Selçuklu Belediyesinin ev sahipliğinde Mevlana Öğretmenevinde düzenlenen Mektep Kardeşliği Konya Buluşması’na Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü; Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan gelen depremzede öğrenciler; öğretmenler, depremzede öğrencilere destek olan İzmir, Ankara, Bolu, Kayseri ve Konya’daki öğrenciler katıldı.

Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, “Deprem felaketinin akabinde meydana gelen tedirginlik ve daha sonra halkımızın cansiparane bir gayretle yollara düşmesi, yardım ulaştırmaya çalışması, devletimizin de kısa sürede büyük bir enerji sarf ederek hayatı normalleştirme konusundaki mücadelesi, Türkiye’de kriz yönetiminin dünyaya örnek olacak bir hali olarak yansıdı.” dedi.  

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Türkiye’nin dört bir yanındaki insanların ‘Ben ne yapabilirim?’ demesi, sivil toplum kuruluşlarının kendiliğinden harekete geçmesi çok kıymetli değerlerimiz. Bunlar bizim medeniyetimizin, kültürümüzün, tarihimizin ürünüdür. Bu özelliklerimizin muhafaza edilmesi, gelecek nesillere aktarılması çok önemli bir husus.” ifadelerini kullandı.  

Konya’nın deprem sürecinde tüm yöneticileriyle, halkıyla seferber olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “İnsanımız fedakarca bölgeye yardım etti. Bunlar çok kıymetli. Bu tür doğal afetlerin olduğu ortamlarda en önemli unsurlar birlik ve beraberlik. Bu süreçte insanlarımızın yardımlaşma duygusunun, dayanışma duygusunun ön plana çıktığını görüyoruz. Bu değerlere sahip olan insanların varlığı bizlerin yüreğini ısıttı. Selçuk Üniversitesi olarak depremin ardından ilk olarak öğrencilerimize ulaşmaya çalıştık. Bunun için danışma hattı kuruldu. Kendilerini arayarak ihtiyaçları belirlendi. Tıp Fakültemizdeki doktorlarımız gönüllü olarak deprem bölgesine gitti. İlk ve Acil Yardım, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümlerimizdeki akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, Kızılay ve AFAD gönüllülerimiz bölgeye ulaştı. Selçuk Üniversitesi olarak depremzedeleri yurtlarımızda misafir ettik, ihtiyaçları karşılandı.” diye konuştu.  

Mektep Kardeşliği Konya Buluşması programında protokol konuşmalarının ardından depremzede öğretmen ve öğrenciler ile gönüllü öğrenciler, deprem felaketinde ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu