HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Prof. Dr. Aksoy, "Yılın Fotoğrafları" için oylama yaptı

Rektör Prof. Dr. Aksoy, "Yılın Fotoğrafları" için oylama yaptı

6.01.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Anadolu Ajansı muhabirleri ve foto muhabirlerinin 2022 yılında yurt içinde ve yurt dışında çektikleri "haber", "spor" ve "çevre - yaşam" kategorilerindeki fotoğraflar için oylama yaptı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Anadolu Ajansı’nın (AA) her yıl düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması için fotoğraf seçti. Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürü Rıfat Yerlikaya’dan fotoğraflar hakkında bilgi alan Prof. Dr. Aksoy; “haber” kategorisinde Emrah Yorulmaz'ın "TOGG'un İlk Yolculuğu" başlıklı fotoğrafını, “çevre – yaşam” kategorisinde Mustafa Hassona'nın "Masumiyet" fotoğrafını seçti. Prof. Dr. Aksoy, “spor” kategorisinde ise tercihini Aytaç Ünal'ın "Merve'nin Servisi" fotoğrafından yana kullandı.

PROF. DR. AKSOY, GÜNDEMDE ÖNE ÇIKAN FOTOĞRAFLARI SEÇTİ

Prof. Dr. Aksoy, “Anadolu Ajansı’nın gerçekleştirdiği ‘Yılın Fotoğrafları’ oylaması artık klasikleşti. Hem ülkemiz hem dünya gündeminde ön plana çıkan fotoğrafları seçmeye gayret ettim. Özellikle ülkemizle ilgili gündem yaratan ve ülkemizin milli ve manevi menfaatlerine katkı sağlayan fotoğraflarını seçmeye çalıştım. Çevre – yaşam kategorisinde dünyada farkındalık oluşturulması adına İsrail – Filistin çatışmasındaki “Masumiyet” fotoğrafını seçtim. Çünkü hem o alanla ilgili insanların farkındalığının devam etmesi hem de ülkenin dönüşümünde katkı sağlayan fotoğraf karelerinin bir anlamda ön plana çıkartılmasını önemsedim.” dedi.  

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu