HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy’dan KKTC YÖDAK Başkanı Avcı ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Günsel’e ziyaret

Rektör Aksoy’dan KKTC YÖDAK Başkanı Avcı ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Günsel’e ziyaret

5.11.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’yı ziyaret etti. Aksoy, programı kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel’e de ziyaret gerçekleştirdi.

KKTC YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Selçuk Üniversitesinin Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 Dünyada ve KKTC'de yükseköğretimde yaşanan gelişmelere ve hızla ilerleyen dinamiklerle birlikte, uluslararası akreditasyonlara ve tanınırlığa dikkat çeken Avcı, İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Başkanı Prof. Dr. Bayram Altan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’ndeki devlet üniversitelerinin, İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği ile iş birliği çerçevesinde yürüttükleri çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuk Üniversitesi hakkında bilgi vererek yükseköğretimde her zaman YÖDAK’ın yanında olduklarını ve her türlü iş birliğine açık olduklarını kaydetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve yükseköğretimde daha iyi olması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Prof. Dr. Aksoy, YÖDAK Başkanı Avcı’yı Selçuk Üniversitesinde görmekten büyük onur ve mutluluk duyacaklarını aktardı.

Rektör Aksoy, programı kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel’e de ziyaret gerçekleştirdi.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu