HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy, Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni’ne katıldı

Rektör Aksoy, Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni’ne katıldı

22.12.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni”nin açılış törenine katıldı.

Türk devletlerinin bağımsızlığının 30’uncu, İstiklal Marşı'nın 100’üncü ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin 25’inci yılı dolayısıyla düzenlenen Türk Devletleri Uluslararası Bilim Şöleni, iki gün sürecek. Bilim şölenine bürokratlar, diplomatlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Türk Devletleri Bilim Şöleni Düzenleme Kurulu Başkanı ve KTMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Orçan, programın açılışında yaptığı konuşmada 7 ülkeden 41 akademisyen ve uzmanın katıldığı, toplam 37 bildirinin sunulacağı etkinliği, çoğunluğu üniversiteler olmak üzere 16 paydaş kurum ve kuruluşun iş birliğiyle düzenlediklerini söyledi. Orçan, KTMÜ olarak paydaş kurumların katkısı ile İstiklal Marşı'nı (kabulünün 100’üncü yıl dönümü vesilesiyle) 15 dile çevireceklerini ve kitaplaştıracaklarını aktardı.

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Gençlik ve Spor Politikaları Bakanı Azamat Camankulov ise Türk dünyasının birbirine benzeyen halkların dünyası olduğunu ifade etti. Camankulov, “Tarihçilere göre dünyada 300 milyondan fazla Türk var. Bugün Avrupa, Avrasya ve Asya'da yaşayan Türkler var. Bir zamanlar birbirimizi anlıyorduk. Şimdi ise dilimize yabancı kelimeler, kültürümüze yabancı ögeler girdi. Fakat bizleri birleştiren nedir o zaman? Bizim kökümüzdür. Türk damarıdır.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da Selçuk Üniversitesinin Türk dünyasını yakından ilgilendiren tüm etkinliklere en çok destek veren üniversitelerden birisi olduğunu belirterek Türk dünyasının birliğinin ve dirliğinin artırılması için benzer etkinlikler düzenlemeye devam etmenin önemini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Aksoy, oturum başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın yaptığı Türkiye oturumunda, “Türk Dış Politikasındaki Dönüşümler” konulu bildiri sundu.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu