HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy, Öğretmenler Günü programına katıldı

Rektör Aksoy, Öğretmenler Günü programına katıldı

24.11.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Selçuklu Kongre Merkezinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Programa Konya Valisi Vadettin Özkan, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, programda yaptığı konuşmada, eğitim faaliyetlerinin tüm insanlığı kapsayan, bireysel ve toplumsal gelişime katkı sağlayan öncü bir alan olduğunu söyledi. Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik eden Özkan, “Anadolu’nun dört bir yanında mezun olur olmaz en ücra köşelerde büyük fedakarlıklarda bulunarak çocuklarımızın yetişmesine vesile olan öğretmenlerimiz, bireysel gelişimin yanı sıra kalkınmanın da öncüsü olagelmişlerdir. Okuldaki öğretmenlik mesleğinin dışında toplumsal birlik, bütünlük, değerler, değerler eğitimi, kültürel değerlerimizle toplumumuzun daha da tanıştırılması, değerlerin gençlere aktarılması yönünde en önemli öncü aktörlerdir. Bir ülkede, bir millette gelişmeden, kalkınmadan bahsediliyorsa eğitimsiz olmaz. Dolayısıyla öğretmensiz olmaz. Her sektöre ruh veren, istikamet sunan, gelişime katkı sağlayan eğitim faaliyetleridir. Öğretmenlerimizin yaptığı fedakarlıkların bir tezahürü olarak ilme, irfana, öğretmenlere yönelik medeniyetimizde de kültürümüzde de yüksek derecede teveccühün olduğunu belirtmek istiyorum. Bunun bugün de zaafa uğramaması lazım. Öğretmenlerimize yönelik teveccühün daim olması gerekir. Bu, gelecek nesillerin yetişmesine duyduğumuz saygıyla da orantılı bir husustur.” diye konuştu.

Vali Özkan, bağımlılıkla mücadelede öğretmen, aile, sağlık camiası başta olmak üzere tüm alanlara önemli sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de “Tarihimizin her döneminde nice zorlukların, yıkımların ve savaşların arasında aziz milletimize asla zincir vurulamayacağını öğreten Sultan Alparslanları, Osman Gazileri, Fatihleri, Abdülhamidleri, Mustafa Kemalleri yetiştiren, kalpleri ve akılları yanlış ve batıl olanlara değil, hak ve hakikate yönlendiren tüm öğretmenlerimizi minnetle anıyorum. İrfan ile kuşanmış ilimlerini, zaman ve mekan sınırı tanımadan nesilden nesile aktarmış; Mevlana’nın, Akşamseddin’in, Molla Gürani’nin, Hacıveyiszade’nin yolunda yol edinmiş tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Yusuf Elitaş’ın, Aybüke Yalçın’ın, Necmettin Yılmaz’ın, Arzu Özsoy’un, Ayşenur Alkan’ın ve adını buradan anamadığım nice şehit öğretmenin devrettikleri bayrağı daha da ileriye taşıyan ve taşıyacak olan öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.” şeklinde konuştu.

Programda emekli öğretmen Sami Doğru ve Dursun Fakih Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal Şimşek Eğer de günün anısına bir konuşma yaptı.

Program, Vali Özkan’ın emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” takdimiyle devam etti.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu