HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı ziyaret etti

Rektör Aksoy, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ı ziyaret etti

5.11.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük ve önemli üniversitelerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs meselesinin sadece Kıbrıs Türk halkı ve Anavatan Türkiye’nin değil, tüm Türk dünyasının milli davası olduğuna işaret ederek “Doğu Akdeniz’deki Türk varlığını ve çıkarlarını başarıyla savunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve görünürlüğünün artırılmasının önemi”ne vurgu yaptı.

Prof. Dr. Aksoy da ziyarette Üniversite ve Konya halkı olarak her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olduklarını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve milli davanın öneminin daha iyi anlaşılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerine dikkat çeken Prof. Dr. Aksoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Fahri Doktora tevcih etmek üzere en yakın zamanda Selçuk Üniversitesinde görmekten büyük onur ve mutluluk duyacaklarını ifade etti.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bayram Altan’ın eşlik ettiği ziyarette Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler de hazır bulundu.

Ziyaret, hediye takdimiyle sona erdi.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu