HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy, Dar-ül Mülk Projesi Tanıtım Programı’na katıldı

Rektör Aksoy, Dar-ül Mülk Projesi Tanıtım Programı’na katıldı

21.11.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Dar-ül Mülk – Türkiye’nin En Büyük İhya Projesi” adlı tanıtım programına katıldı.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı konuşmada Konya’ya yeni yapılacak projeler için açıklamalarda bulundu. Dar-ül Mülk’e yakışacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Altay, “Bugün Konya’mız için tarihi bir gün. Tarihi şehir merkezi kentsel dönüşüm projemizde Dar-ül Mülk’ü yeniden gün yüzüne çıkaracak, Selçuklu başşehrini yeniden inşa edecek ve medeniyet mirasımıza eşsiz bir değer katacağız. Türkiye’nin en önemli mimarlarıyla çalıştığımız Dar-ül Mülk Projesi kapsamında tarihi şehir merkezimizde 20 farklı kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışmasını yürütüyoruz.” dedi.

 

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu