HIZLI ERİŞİM
Haberler

Rektör Aksoy, ‘Temiz Üretim, Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Atık Yönetimi Çalıştayı’na katıldı

Rektör Aksoy, ‘Temiz Üretim, Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Atık Yönetimi Çalıştayı’na katıldı

17.03.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Temiz Üretim, Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Atık Yönetimi Çalıştayı”na katıldı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, çalıştayın açılışında temiz çevre, tüketim kültürü ve israf konularında konuşma yaptı. Prof. Dr. Şeker, “Bizim görevimiz uyarmak, altını çizmek, farkındalık oluşturmak. Bu anlamda emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Umarım ders çıkarırız, gelecek kuşakların hakkını üzerimizden bir nebze olsun azaltırız. Başarılı ve verimli bir çalışma diliyorum.” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya açısından önemli bir programda bir araya geldiklerini belirterek çalıştay çıktılarının kendilerine rehberlik etme konusunda önemli bir kaynak sunacağına inandığını ifade etti.

TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Yürütücüsü ve TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, 2 gün sürecek çalıştayda temiz üretim, yeşil mutabakat, sürdürülebilir atık yönetimi, sıfır atık ve geri kazanım teknolojileri, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik konularının ele alınacağını aktardı.

Çalıştaya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’un yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, öğretim elemanlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

 

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu