HIZLI ERİŞİM
Haberler

Prof. Dr. Aksoy, 3. Türk-Arap İş Zirvesi İstişare Toplantısına katıldı

Prof. Dr. Aksoy, 3. Türk-Arap İş Zirvesi İstişare Toplantısına katıldı

8.12.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Uluslararası İş Forumu (IBF) 3. Türk – Arap İş Zirvesi, 5 - 7 Mayıs 2023’te Konya’da yapılacak. 2 binden fazla iş adamını bir araya getirecek olan zirvenin istişare toplantısına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da katıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinde düzenlenen Uluslararası İş Forumu (IBF) 3. Türk – Arap İş Zirvesi İstişare Toplantısı’na Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, KTO Karatay Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Ayvacı, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

ZİRVENİN ANA BAŞLIĞI, GIDA GÜVENLİĞİ VE NESLİN MUHAFAZASI

İslam dünyasındaki iş adamlarının teşkilatlı bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Uluslararası İş Forumu (İBF) Başkanı Erol Yarar, “Gıda güvenliği, dünyanın bir numaralı gündem maddesini oluşturuyor. Savaşlar ve iklim değişikliği, insanların gıdaya erişimini kısıtlayıcı faktörler getiriyor. Konya’da, mayıs ayında yapacağımız 3. Türk Arap İş Zirvesi’nin ana başlığı, ‘Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası’ olacak. Amerika’da üretilen bir gıda genleri değiştirebiliyor. Gen teknolojisindeki gelişmeler, maalesef bu konuda çok ilerlemiş durumda. İnsanlığın mücadelesinde yerimizi almamız gerekiyor.” dedi.

“TARIMIN BİRÇOK ALANINDA ÖNCÜ OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Selçuk Üniversitesi olarak Konya’daki değişimin bizzat içinde olan bir Üniversiteyiz. Türkiye’nin en köklü Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesine sahibiz. Selçuk Üniversitesi artık kendi tohumlarını üretebilen bir Üniversite. Tarımın birçok alanında öncü olan, tecrübeli bir Üniversiteyiz. İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapan Üniversitemiz, İslam dünyasından bilim insanlarını bir araya getirdi ve sempozyumlar, konferanslar düzenledi. Türk Arap İş Zirvesi’ne katkı vermeye hazırız.” diye konuştu.

Sanayici, girişimci ve yatırımcıları buluşturacak olan 3. Türk - Arap İş Zirvesi kapsamında düzenlenecek Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası başlıklı kongrede gıda güvenliği konusu tüm yönleriyle incelenerek gıdaya erişim kadar önemli olan gıdanın güvenilirliği ve helal gıdanın önemi vurgulanacak.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu