HIZLI ERİŞİM
Haberler

Merve Mercan'ın ismi Selçuk Üniversitesindeki parkta yaşatılacak

Merve Mercan'ın ismi Selçuk Üniversitesindeki parkta yaşatılacak

10.05.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) Selçuklu Belediyesinin destekleriyle Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde yapımı tamamlanan Merve Mercan Parkı’nın resmi açılışı gerçekleştirildi.

SÜ Rektörlük binası ile SÜ Kampüs Camii yakınlarında inşa edilen, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden SÜ Tıp Fakültesi intern öğrencisi Merve Mercan’ın isminin verildiği park, 32 bin metrekare alana sahip ve wireless, usb şarj üniteleri ve gençlerin kullanımına yönelik birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor. Parkta; 600 metrekare süs havuzu, 3 bin 600 metrekare yürüyüş yolu, bin 200 metrekare koşu yolu, 27 bin metrekare çim alan, 20 adet bank, 12 adet pergola, 3 adet ahşap köprü, 10 adet açık alan spor aleti, 3 adet süs havuzu gibi çok sayıda donanım yer alıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı törenin açılışında yaptığı konuşmada, “Selçuk Üniversitesinin kampüs alanında Merve Mercan adına Rektörlüğümüzün bir park kazandırma projesi gündeme gelince, Selçuklu Belediyesi olarak hiç tereddüt etmeden yapım işine talip olduk. Yapılan ortak çalışma neticesinde son derece değerli bir eseri de Üniversitemize ve genç kardeşlerimize kazandırdık. Parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“ONLARI GÖNLÜMÜZDE YAŞATIYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Merve Mercan Parkı’nı Kovid-19 nedeniyle kaybettikleri personel ve öğrencilerin sembolü olarak gördüklerini söyledi. Mercan’ın ailesine parka Merve Mercan isminin verilmesi teklifini kabul etmesinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Aksoy, “Onları gönlümüzde yaşatıyoruz. Bunun sembolü olarak bu parkı düşündük. Biz bir aileyiz ve Selçuk Üniversitesi olarak Selçuklu Belediyesinin bizlere göstermiş olduğu destekle birlikte bu parkın inşasını gerçekleştirme fırsatı bulduk. Elbette ki bizlerin huzurlu ve sağlıklı yaşam süreci için de mücadele eden ‘bir nefes sıhhat için’ gecelerini gündüze katan değerli sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz, kendilerine minnettarız. Hakları ödenmez. Parkın inşasına destek veren başta Selçuklu Belediyesi olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Merve Mercan’ın babası Hulusi Mercan, “Ben, böyle bir eser ortaya koyarak bizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizim kızımız genç yaşta sağlık çalışanı olarak dünyadan ayrıldı. Annesi de sağlık çalışanı olan kızımız çok onore bir öğrenciydi. Jestleri için Selçuk Üniversitesine ve Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİNİ YAŞIYORUZ”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Merve Mercan Parkı, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde neleri başaracağının en güzel örneklerinden biri. Üniversitemiz, 47 yıl önce başlayan eğitim öğretim hayatıyla bugün çok büyük bir kampüs. Üniversitemizin ülkede ve dünyada akademik çalışmalarını, büyük başarılarını hep birlikte müşahede ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Merve Mercan Parkı'nın ortaya çıkmasında büyük emeği olan Selçuklu Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum. Göreve geldiği günden itibaren Üniversitemize yeni bir yön veren, eğitim kalitesi başta olmak üzere her alanda kalitesinin artmasına vesile olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve hocalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

“MERVE MERCAN’I YAŞATMAK HEPİMİZE BÜYÜK ONUR VERECEK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bu alanların değerini bilecek olan kıymetli gençler, sizlersiniz. Buraları yaşatacak, şenlendirecek, buralarda oturup konuşurken, muhabbet ederken Merve Mercan’ın kim olduğunu yeni gelen arkadaşlarınıza anlatmak, onun nasıl bir hayat hikayesinin olduğunu bilmek ve bunu yaşatmak eminim ki hepimize büyük bir onur verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Şehrimizde dayanışma içinde fiziki alt yapının iyileştirilmesi, eğitim kalitesinin artırılması ve kültürel değerlerin yaşatılmasına hep beraber şahitlik ediyoruz. Selçuklu Belediyemiz ve Selçuk Üniversitemiz zor bir süreçte şehrimize hizmet etmiştir, ebediyete uğurladığımız kardeşimizle ilgili gösterdikleri bu kadirşinaslık önemli ve anlamlıdır. Parkımız, hayırlı uğurlu olsun; inşallah tüm gençlerimiz, akademisyenlerimiz için iyi bir teneffüs alanı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Merve Mercan’ın annesi Bediha Mercan, babası Hulusi Mercan, kardeşleri Şüheda ve Yahya Mercan, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Park, protokol konuşmalarının ardından dualarla açıldı.

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 40 gün yoğun bakımda tedavi gören Mercan, 10 Eylül 2020’de hayatını kaybetmişti.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu