HIZLI ERİŞİM
Haberler

KVKK Başkanı Prof. Dr. Bilir, Selçuk Üniversitesinde konferans verdi

KVKK Başkanı Prof. Dr. Bilir, Selçuk Üniversitesinde konferans verdi

3.11.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kişisel Verileri Koruma ve Bilişim Topluluğu tarafından "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulanması" adlı konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Kişisel Verileri Koruma ve Bilişim Topluluğu Başkanı Baturalp Güner, “Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda bilişim hukukunun ve kişisel verilerin önemi gittikçe artıyor ve hukukta yeni alanlar açılıyor.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir de “Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsar. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebilir.” şeklinde konuştu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun, temel hak ve özgürlüklerin korunmasını, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasların düzenlenmesini amaçladığını belirten Prof. Dr. Bilir, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilginin kişisel veri olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Bilir, ilgili kişinin; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme ve işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme gibi haklara sahip olduğunu vurguladı.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu