HIZLI ERİŞİM
Haberler

Konya’daki akademisyenlerden ‘Gazze’ye Destek Yürüyüşü’

Konya’daki akademisyenlerden ‘Gazze’ye Destek Yürüyüşü’

22.11.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi akademisyenleri, “İnsan haklarını ayaklar altına alanları, en başta bilim reddeder!” temasıyla “Gazze’ye Destek Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Cübbeleri ile yürüyüşe katılan akademisyenler, pankartsız ve sessiz bir şekilde İsrail’in Gazze’de hedef gözetmeksizin uyguladığı saldırıları protesto etti.

Kılıçarslan Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Mevlana Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, akademik ve idari personel, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yürüyüşe ilişkin yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’de 1 ayı aşkın süredir hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıların kabul edilemez bir boyuta ulaştığını söyledi. Selçuk Üniversitesi ve Konya’daki üniversiteler olarak bir halkın soykırımına dönüşen bu orantısız şiddeti kınadıklarını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, Gazze halkına yapılan zulmün bir an önce son bulmasını dilediklerini belirtti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da üniversiteler adına yaptığı basın açıklamasında insan için esas olanın barış ve yaşatmak olduğunu kaydetti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini uluslararası barış ve güvenlik önünde engel olmayı bırakmaya ve yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdıklarını dile getiren Prof. Dr. Zorlu, “Uluslararası Ceza Mahkemesini, İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları için en hızlı şekilde soruşturma açmaya davet ediyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki üniversiteleri, bilim insanlarını, aydınları, kültür-sanat insanlarını, kanaat önderlerini İsrail’in sivil Gazze halkına yönelik şiddet eylemlerine son vermesi için daha güçlü bir şekilde çağrıda bulunmaya davet ediyoruz. Dünyanın vicdanlı gazetecileri, iş insanları ve tanınmış insanlarını, batılı medya kuruluşlarının meşrulaştırma yarışına girdiği vahşete dur demeye davet ediyoruz. Tüm insanlığı, İsrail menşeli ürünlere ve bu insanlık suçuna doğrudan veya dolaylı olarak destek verdiği bilinen markaları boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm dünya ülkelerini bu vicdansız saldırılara karşı ortak bir duruş sergilemeye, acil ateşkes ve kalıcı barış için çağrıda bulunmaya davet ediyoruz. Gazzelilerin en doğal hakkı olan insanca yaşama ve mülkiyet haklarının korunması hususunda verdiği mücadeleye saygı ile destek verdiğimizi ve daima yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz.” diye konuştu.

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu