HIZLI ERİŞİM
Haberler

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden 21 öğrenci mezun oldu

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden 21 öğrenci mezun oldu

6.07.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde mezuniyet coşkusu yaşandı. 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 21 öğrenci, diplomalarını düzenlenen törenle aldı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünün 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, Alaeddin Keykubat Yerleşkesi Keykubad Köşkü önünde gerçekleştirildi. Törene; Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Arslantürk ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“ALANLARINIZIN ÖZGÜN KURALLARINI DİKKATE ALIN”

Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Arslantürk, konuşmasında “Sosyal bilimlerin pek çok alanında sıkça duyduğumuz bir cümle vardır: İnsan, sosyal bir varlıktır. Fakültemiz bölümlerinde okuyan ve mezun olan gençlerimiz belki de bunun manasını hem teoride hem de pratikte en iyi kavrayanlar arasındadır. Hayatımızı olağanüstü koşullarda geçirdiğimiz bir dönemde öğrencilerimizin yeniden okullarıyla, hocalarıyla ve arkadaşlarıyla bir araya gelme noktasındaki güçlü isteği, sizlerle buluşmamıza vesile oldu. Tedbirli koşullar altında da olsa bugün olduğu gibi sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi bir araya gelerek paylaşmanın ne denli kıymetli olduğunu daha derinden idrak ettik ve hissettik. İnsanın, insan için olan önemini anladık. Bizler 4 yıl boyunca üretilen, üretilmiş bilgileri öğrenmenin, bilgiye ulaşmak için çabalamanın, bilim öğrenmek için gerekli kıymeti takdir etmenin önemini paylaşmaya çalıştık. Siz öğrencilerimizden istediğimiz, hem mesleki hayatınızı hem de kişisel yaşamınızı, alanlarınızın özgün kurallarını da dikkate alarak etik bir hassasiyet içinde sürdürmenizdir.” dedi.

“DOĞRUYU BULMA ÇABASINDAN ASLA VAZGEÇMEYİN”

Selçuk Üniversitesinin, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu belirten İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Sarıçoban da “Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Selçuk Üniversitesinin ilk 4 bölümünden biri olarak kuruldu. Kurulduğu ilk günkü heyecanla da yoluna devam ediyor. Öğrencilerimiz, hedefleri için zamanı ve olanakları çok iyi kullandılar, gelecek için hazırlar. Bu nedenle ailelerimizin, evlatları için endişe duymasına gerek yok. Yaşamdan ve karşılaşacağınız zorluklardan asla korkmayın, pes etmeyin. Ailenizin ilgisi, sevgisi ve desteği, hocalarınızın donattığı becerilerle toplumun farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınızla geliştirdiğiniz karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüyle, karşılaşacağınız tüm zorlukların üstesinden geleceğinizden eminim. İyi ve başarılı insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın, çalışmaktan ve doğruyu bulma çabasından asla vazgeçmeyin. Sizin gibi düşünmeyen insanlarla eşit ve bir olduğunuzun farkında olun, farklılıkları olduğu gibi kabul edin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için Selçuk Üniversitesi mezunu kimliğinizi onur duyarak taşıyın.” diye konuştu.

Dönem birincisi Seda Könülşök’ün konuşmasının ardından tören, kep atma seremonisiyle sona erdi.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu