Atatürk’ün kıyafetleri yeniden tasarlandı

16.11.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Paralı tarafından Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri dolayısıyla hazırlanan 7 parçalık Kapsül Koleksiyon açık artırma ile satışa sunuldu. Paralı’nın bu kapsamda tasarladığı 100 parçadan oluşan 100. Yıl Koleksiyonu da modaseverlerle buluştu.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Paralı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait reprodüksiyonu yapılan 3 kıyafet ile Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, kız kardeşi Makbule Hanım, eşi Latife Hanım ve manevi kızı Afet İnan’a ithafen tasarlanarak üretilen 4 kıyafetten oluşan Kapsül Koleksiyon, kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla Almanya’nın Duisburg şehrinde açık arttırma ile satışa sunuldu.

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında hazırlanan ve 100 parçadan oluşan 100. Yıl Koleksiyonu da artırılmış gerçeklik ile düzenlenen sanal defilede modaseverlerce büyük beğeni aldı.