HIZLI ERİŞİM
Haberler

Ata tohumların yaygınlaştırılması ve uzun süreli korunması hedefleniyor

Ata tohumların yaygınlaştırılması ve uzun süreli korunması hedefleniyor

13.07.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi ile Sarayönü Belediyesi arasında ata tohumların Sarayönü, Konya ve Türkiye’de yaygınlaştırılması ve uzun süreli korunması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol ile ata (yerel) tohumların toplanması, bitkisel üretim yapılması, ürünlerin değerlendirilmesi, tohumların depolanması, ata tohumların yaygınlaştırılması, tarımsal üretimle ilişkili tüm aşamalarda çalışma yürütülmesi ve tarımsal eğitim alanında stratejiler geliştirilerek uygulanması hedefleniyor.

Protokol kapsamında, Sarayönü ilçesinin gelişimine katkı sağlayabilecek yüksek lisans ve doktora tez projelerinin desteklenmesi, ata tohumların yetiştirilmesi ve araştırma yapılması için arazi tahsisinin sağlanması, Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim elemanları ile çiftçilerin teknik gezi ve saha çalışmalarına imkân sağlanması, Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu bünyesindeki seranın modernizasyonu amaçlanıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektörlük makamında düzenlenen törende Selçuk Üniversitesi olarak bölgedeki tüm çalışmalara öncü olmayı hedef edinen bir üniversite olduklarını söyledi. Bu kapsamda Sarayönü Belediyesi ile ata tohumun depolanması, yaygınlaştırılması, ekilmesi ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirilmesine yönelik protokol imzaladıklarını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Protokol kapsamında yapacağımız bilimsel çalışmalar, Selçuk Üniversitesi tarafından takip edilecek. Yüksek lisans ve doktora tezlerinde de bu yöndeki bilimsel çalışmalara katkı sağlamış olacağız. Sarayönü Belediyesi ile yeni projelere daha hızlı şekilde adım atarız umuduyla hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak da “Mezun olduğum üniversiteyle protokol imzalamak beni çok mutlu etti. Sarayönü ilçesi olarak üniversitemize en yakın ilçeyiz. İlçemiz açısından bu protokolümüzü çok önemli buluyorum. Bizim için daha sağlıklı, bilimsel bir veri kaynağı oluşmuş olacak. Protokolümüz, inşallah güzel gelişmelerin başlangıcı olacak. Hayırlı, mübarek olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolünün imzalandığı törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Ata Tohum Proje Koordinatörü ve Sarayönü Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Programı Dr. Öğr. Üyesi Hayati Akman eşlik etti.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu