HIZLI ERİŞİM
Haberler

6’ncı Tematik Kış Kampları, Konya’da başladı

6’ncı Tematik Kış Kampları, Konya’da başladı

31.01.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) koordinesinde düzenlenen 6’ncı Tematik Kış Kampları’nın açılış programına katıldı.

“Gönüllülük Kampı” teması ile organize edilen kamp kapsamında 60 ilden yaklaşık 150 öğrenci; Türkiye’nin ilim, kültür, spor ve sanat insanlarıyla bir araya gelecek. Öğrenciler, Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını da görme fırsatı bulacak.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, KYGM Şemsi Tebrizi Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlenen programın açılışında, 60 ilden öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek “Gençlerimizin bu tür imkanlarla birbirleriyle tanışması, dayanışması hem kendileri hem şehirlerimiz hem de memleketimiz adına büyük bir kazanım. Gençlerimiz bu kamplar vesilesiyle tecrübe edinirken birbirleriyle tanışma, birbirlerinden bir şeyler öğrenme, bildiklerini, şehirlerinin güzelliklerini aktarma yönünde avantaj sağlıyor. Bugün Konya’ya geldiniz. Konya’yı tanımak, bilmek elbette ki önemli, anlamlı. Aynı zamanda Konya’ya Anadolu’nun muhtelif yerlerinden, 60 ilimizden oradaki özellikleri de güzellikleri de buraya taşıyıp oluşturulan bu tanışma havuzunda bir medeniyetin inşasına katkı sunulmuş oluyor. Hem siz hem de şehrimiz açısından verimli bir program olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“YENİ BİR ŞEHİR TANIYACAKSINIZ”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya’nın Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurt kapasitesi bakımından birinci sırada yer aldığını söyledi.  Özboyacı, gönüllülüğün kıymetli bir terim olduğunu ifade ederek “Konya’da 5 gün boyunca farklı tecrübe paylaşımlarıyla kendinize bir şeyler alacaksınız. Yeni bir şehir tanıyacaksınız. Bu sizin için bence büyük bir vizyon, ufuk. Ne kadar fazla gezerseniz o kadar fazla. Çünkü Türkiye’nin toplumunu hangi ahlaki zümrelerin, hangi kültürel zümrelerin oluşturduğunu anlarsınız. Burada birbirinizden habersizsiniz ama 5 gün boyunca inşallah kaynaşacaksınız. Türkiye’nin dört bir yanından arkadaş edineceksiniz. Bu da çok büyük bir imkan. Bu tür kamplara, organizasyonlara katılmanız dolayısıyla sizleri kutluyorum.” dedi.

“GENÇLERİMİZİ KUTLUYOR, TEBRİK EDİYORUM”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün “Kış Kampları” ile vizyoner bir çalışma gerçekleştirdiğini aktardı. Kamp programının, eğitimin farklı bir boyutta da devam ettiğinin en net göstergesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Aksoy, “Üniversiteler, gençlerin yetişmesi için bir eğitim kurumu ancak bunun yanında üniversitelerin çeşitli farkındalık oluşturması adına Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile ortaya koymuş olduğu bu tür projeler de ayrı bir ehemmiyet kazanmaktadır. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Kampımızın ‘gönüllülük’ üzerine oluşturulduğunu görmekteyiz. Elbette ki modern dönemde ve maddiyatla çok fazla konuların ölçüşüldüğü bir süreçten geçiyoruz. Gençlerimizi, küreselleşmeyle birlikte insanların tüketim kültürüne yöneldiği gönüllülük noktalarında çok fazla istekli davranmadığı dönemlerde, elini taşın altına koyması ile gönüllülük noktasında bir araya gelmesinden dolayı da kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu kış şartlarında gönüllülükle ilgili konuya hassas davranıp farklı illerden Konya’ya geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, 6’ncı Tematik Kış Kampları’nın 10 ilde 10 farklı temada düzenleneceğini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca sema gösterisi ve ney dinletisi gerçekleştirildi.

Programa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, öğretim elemanları, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Kış Kampları, 4 Şubat’ta sona erecek.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu