HIZLI ERİŞİM
Haberler

2 bin 300’den fazla elektronik dergi, Selçuk Üniversitesinin erişiminde

2 bin 300’den fazla elektronik dergi, Selçuk Üniversitesinin erişiminde

1.03.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında Springer Nature yayınevine ait 2 bin 300’den fazla elektronik dergiye erişim imkanı sunuluyor. TÜBİTAK ULAKBİM ve Springer Nature arasında gerçekleştirilen “Açık Erişim Anlaşması”ndan Selçuk Üniversitesindeki öğretim elemanları ve öğrenciler de yararlanabiliyor.

Erişim (Read) anlaşması olan 2022-2024 Springer Nature anlaşması, 2024-2026 dönemini kapsayacak şekilde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürüldü.

Ulusal düzeydeki bu ikinci “Açık Erişim Makale Yayınlama Anlaşması” çerçevesinde Türkiye’deki EKUAL üyesi tüm kurumlar, Springer Nature yayınevinin 2 bin 300’den fazla e-dergisine erişim sağlamaya devam ediyor.

Bununla birlikte EKUAL üyesi kurum yazarlarının, Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature hibrit dergilerinde “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınları AE desteği kapsamında yer alacak. Sorumlu yazarı EKUAL üyesi olan, kapsam içindeki Springer Nature hibrit dergilerine gönderen ve kabul edilen yayınların, yazarın istemesi halinde Makale İşlem Ücreti (APC) ödemeden “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacak.

Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunuyor. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumun ödemesi gerekiyor.

Anlaşma şartlarına göre kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacak. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen sorumlu yazarın yayını, yazarın istemesi halinde yayının geliş sırasına göre sıraya girecek ve kota bulunması durumunda kriterlere uyan makalelerin AE yayımlanması için ULAKBİM tarafından onay verilecek.

Anlaşma ile ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız.

 

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu