HIZLI ERİŞİM
Haberler

“8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu” başladı

“8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu” başladı

27.10.2021 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) iş birliğinde düzenlenen “8. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu” açılış programına katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan sempozyum, 3 gün sürecek.

Sempozyumun açılışına 2021 UNİKOP Dönem Başkanı ve NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, KOP Bölgesindeki üniversite rektörleri ile rektör yardımcıları, öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının müzik dinletisiyle başlayan sempozyumun açılış konuşmasını, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin yaptı.

Prof. Dr. Aytekin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının Kalkınma Bakanlığı iş birliğiyle hem üniversitelerin bulundukları bölgeye katkılarını artırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla üniversitelerin ihtisaslaşmasına büyük önem verdiğini söyledi. Aytekin, “Tarım, alternatif enerji kaynakları, küresel ekonomik güvenlik, bilişim teknolojileri ve siber güvenlik, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditler ve turizm ana başlıkları altında 18 oturum yapılacağı ve 90 bildirinin sunulacağı sempozyuma ev sahipliği yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde proje ve programlara dönüşerek bölgemiz ve ülkemizin kalkınma hamlesine büyük katkılar sağlayacağını düşündüğüm sempozyumda, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin de YÖK tarafından hayata geçirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında üniversitelerin ihtisas alanları ile ilgili ortak projeler yürüttüklerini belirtti.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88- 223 81 87

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu