HIZLI ERİŞİM
Haberler

‘Usta’ oyunu Selçuk Üniversitesinde sahnelendi

‘Usta’ oyunu Selçuk Üniversitesinde sahnelendi

17.05.2022 - Kurumsal İletişim Koord.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han’ın hayatını konu alan “Usta” isimli tiyatro oyunu, Selçuk Üniversitesinde sahnelendi.

 

SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezinde Sultan 2. Abdülhamid Han’ın hayatını konu alan “Usta” adlı oyun, tiyatroseverler tarafından ilgi gördü.

 

Tek perde olarak hazırlanan oyunda Ahmet Yenilmez’in yanı sıra Ayşe Hanzade Yenilmez ve Zülfü Demirtaş da sahne aldı.

 

Ahmet Yenilmez, oyun sonrasında yaptığı konuşmada tiyatroseverlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Selçuk Üniversitesindeki her bireyin Prof. Dr. Erol Güngör ve eserlerini anlamasının önemini belirten Yenilmez, “Selçuk Üniversitesi Rektörü Merhum Prof. Dr. Erol Güngör’ü, halen muammalı olan bir kaza sonucunda genç yaşta kaybettiğimiz hocamızı, ben tanıma şerefine nail oldum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetiştirdiği en büyük sosyolog. Doktora tezi, tüm sanat dallarının seyirci üzerinde yarattığı etkiyi matematiksel olarak hesap edilmesi üzerineydi. Müthiş bir beyindi. Tez zamanda bu Üniversitede Allah bana bir Erol Güngör Kulübü kurulduğunu göstersin. Hatta bu konuda arkadaşlarımız bir şey yaparsa da maddi manevi her zaman yanlarında olduğumun da bilinmesini istirham ediyorum. Tez elden Kampüsümüze bir Erol Güngör Düşünce Kulübü diye bir sohbet-hane de olabilir, bir çayhane de olabilir ama orada Erol Güngör ve eserleri konuşulsun. Onun eserleri okunsaydı Türkiye bugün çok farklı yerde olurdu. En azından 15 Temmuz’u yaşamazdık. Erol Güngör Hocamıza, ebediyete intikal eden tüm hocalarımıza, vefat eden mezun öğrencilerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy Hocama, hocalarıma, sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

Medya
68052
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu