HIZLI ERİŞİM
Haberler

‘Tuvalim Ruhum Sergisi’ sanatseverlerle buluştu

‘Tuvalim Ruhum Sergisi’ sanatseverlerle buluştu

26.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Hakkı tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında hazırlanan “Tuvalim Ruhum Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Selçuk Üniversitesi Müzede düzenlenen serginin açılışında herkesin kendi mesleğinde başarılı olabileceğini, sanatın ise ayrı bir yetenek gerektiren alan olduğunu söyledi. Sanatı ve sanatçıyı bu anlamda her zaman takdirle karşıladığını ifade eden Prof. Dr. Eken, “Herkes sanatçı olamaz. Kıymetli Sema Hocamız, Türkiye ve dünyada tanınan önemli bir akademisyen. Kendisi sanatçı ruhuna da sahip. Hazırladığı eserleri hep birlikte izleyeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Hakkı, katılımcılara ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu, en büyük destekçim. 5 yıla yakın kendisinden ders aldım. Tabii tek başına ders almak yeterli olmuyor. Bu süreçte kendi kendine, kendini bulma çabası içerisinde oluyorsun. İnsan için bilim yapmak, araştırma gerçekleştirmek güzel ama bir süre sonra yetmemeye başlıyor. Kendini bulacağın bir alan arıyorsun. O alanda da kendi spiritüel yolculuğunu yapıyorsun. Umarım eserlerimi beğenirsiniz. ABD’de esas olarak bu son hamleye başladım, 2020 yılında. Orada çok sayıda sanat fuarına katıldım. Resimlerim, ABD’de insanların duvarlarında asılı şu anda. İnsanın mesleğinin dışında bir alanda hayatını idame ettireceğini düşünmesi büyük bir keyif, lüks ve güzel bir duygu. O yüzden yeni nesil arkadaşlara da tavsiye ediyorum; sanatın mutlaka bir yerinden tutun.” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu ise Selçuk Üniversitesi tarihinde bilimle sanatı bir arada yaşayan birçok öğretim elemanı olduğunu, bilimsel çalışmalarıyla tanınan ve bilinen Prof. Dr. Sema Hakkı’nın sanat alanındaki başarısını hem ulusal hem de uluslararası platformlara da taşıdığını aktardı.

Sergi açılışına Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Dilek Zerenler, öğretim elemanları, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

42 eserin yer aldığı sergi, ocak ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

Medya
68055
Öğrenci
381022
Mezun
3133
Akademik Personel
4316
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu