‘Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları’ sergisi sanatseverlerle buluştu

14.07.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yurttadur tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında hazırlanan “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları” temalı resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Atıf Polat, serginin açılışında “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları” temalı resim sergisini hazırlayan Prof. Dr. Oğuz Yurttadur’a ve katılımcılara teşekkür ederek serginin hayırlı olmasını diledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Yurttadur da 15 Temmuz’un Türk milleti ve devleti açısından önemli bir gün olduğunu söyledi. Eserlerini darbe girişiminin ardından resmettiğini ifade eden Yurttadur, resimlerinde darbe girişimi sırasında gösterilen cesaret ve fedakarlıkla Türk milletinin kalplerinde ölümsüzleşen kahramanları konu aldığını kaydetti. Yurttadur, hazırladığı eserlerin bugün ilk defa ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu sözlerine ekledi.

13 eserin yer aldığı sergi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde 14 Ağustos 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.