HIZLI ERİŞİM
VİZYON

Binlerce yıldır kesintisiz yerleşim görmüş olan Anadolu coğrafyasının eşine az rastlanır kültürel çeşitliliğini tespit etmenin en etkili yolu arkeolojik araştırmalardır. İnsanoğlunun uygarlaşma sürecinin analiz edilmesini sağlayan arkeolojik verilerin başında yer alan pişmiş topraktan üretilmiş seramiklerin bilimsel yöntemlere göre incelenerek sınıflandırılması ile kültür tarihimizin kronolojisi ve gelişim süreci izlenebilmektedir.

Selçuk Üniversitesi Anadolu Arkeolojisi ve Seramiğini Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde yapılacak çalışma ve projeler ile üniversitemizin bu alanda bölgesel anlamda bilimsel veri üretebilen kuruluşlardan biri olması hedeflenmekte, üretilecek verilerin ulusal ve uluslararası boyutta paylaşıma sunularak dünya kültürel mirasının yönetimi konusunda söz sahibi paydaşlardan biri olunması amaçlanmaktadır.

Ayrıca, bölgemiz merkez olmak üzere çevre bölgelerde de arkeoloji, arkeolojik eser ve kültürel mirasın tanıtılması, korunması gibi konularda ortak bilincin arttırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunarak Üniversitemizin bu alanda da öncü konuma gelmesi hedeflenmektedir.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu