HIZLI ERİŞİM
Kayıt Yenileme

KAYIT YENİLEME (DERS KAYDI)

Önemli: Meslek Yüksekokulu’muzu yeni kazandınız ise 1. yarıyıl ders kaydı yapmanıza gerek yoktur dersler üzerinize otomatik yüklenecektir. Daha sonraki 2. yarıyıl dahil diğer yarıyıllar için Ders Kayıt Yenileme işlemlerini Akademik Takvim’e göre zamanında yapmanız gerekmektedir.Genel olarak Ders Kayıt Yenileme süreci her eğitim öğretim döneminde dersler başlamadan bir hafta önce pazartesi günü online başlar ve sonlanır. Güncel tarih aralığı için lütfen üniversitenizin güncel Akademik Takvimine bakınız. Kayıt yenilemenizi mazeretinizden dolayı yapamadınız, yaptınız dersleri yanlış, eksik veya fazla seçtiniz veya danışman onay süreci de geçti ise Akademik Takvimdeki Ders Ekleme-Bırakma, Mazeretli Geç Kayıtlar İçin Son Başvuru Tarihi süreçlerini takip ediniz. Aksi durumda dönem kaybı yaşayabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimiz; her yarıyıl başında akademik takvimde gösterilen süreçlerde ders kaydını yapmak ve danışmanına onaylatmak zorundadır.

(Öğrenim ücreti ödeme zorunluluğu olan öğrenciler, ilgili ödemeyi yapdığı takdirde 30 dakika sonrası online işlem aktif olacaktır.)

Kayıt yenileme, ders kaydı, staj vb. işlemler öğrenci sorumluluğundadır.

Kayıt Yenileme (Ders Kaydı)

Tüm öğrencilerimiz güz veya bahar yarıyılı dersleri başlamadan www.selcuk.edu.tr ana sayfasındaki Öğrenci menü sayfasında bulunan Akademik Takvim’de belirtilen Kayıt Yenileme tarih aralığında o yarıyıl almak istediği ders veya derslerin seçimlerini Öğrenci Girişi'nden (https://obis.selcuk.edu.tr/ ) yapmak zorunludur.

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemine (OBİS) giriş yaptıkdan sonra Ders Kaydı sekmesinden derslerinizi Ders Koduna göre seçimini yapıp, danışman onay sürecini takip ediniz. (Ders kaydı yapmadan önce seçilecek ders kodları için bölüm, danışman bilgilendirmelerini takip ediniz veya iletişime geçiniz.)

Danışman Onayları süreci bittikten sonra Öğrencilerimiz kesinleşen dersleri; Öğrenci Giriş ( https://obis.selcuk.edu.tr/) sistemine okul numarası ve şifre ile giriş yaparak Onay Takip ve Not Durumu sekmesini kontrol etmelidir. Sistemde o yarıyıl alınması gereken derslerin adını ve ders kodlarını kontrol etmelidir. Göremiyor ise Akademik Takvim süreçlerini takip etmelidir.

(Ancak Meslek Yüksekokulu’muzu yeni kazandınız ise 1. yarıyıl ders kaydı yapmanıza gerek yoktur dersler üzerinize otomatik yüklenecektir. Daha sonraki 2. yarıyıl ve diğer yarıyıllar dahil ders Kayıt Yenileme işlemlerini Akademik Takvim’e göre zamanında yapmanız gerekmektedir.)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TAKVİM’İNDE KAYIT YENİLEME SÜREÇLERİ

 Kayıt Yenileme

Tüm öğrencilerimiz güz veya bahar yarıyılı dersleri başlamadan www.selcuk.edu.tr ana sayfasındaki Öğrenci menüsünden Akademik Takvim ’de belirtilen Kayıt Yenileme tarih aralığında www.selcuk.edu.tr ana sayfasında Kayıt Yenileme linkleri paylaşılır.

Öğrencilerimiz ilgili linke okul numarası ve şifresi ile giriş yaparak o yarıyıl alması gerekli veya almak istediği derslerin seçimleri yapar ve ilgili dersleri online olarak danışman onayına sunulur. (Eğer öğrencimizin öğrenim harcı varsa ilgili bankaya okul numarası ile harç ödemesini yapar ve 30-40 dakika sonrasında ilgili linkten ders seçimlerini yapabilir)

Öğrencimiz bu süreci gerçekleştirmediği takdirde o yarıyıl eğitim-öğretim hakkından faydalanamaz. Ders veya dersler için öğrenci bilgi sistemi sınıf listesinde öğrencinin ismi olmadığı için dersi misafir öğrenci olarak takip eder. Yine hiçbir dersin ara sınav ve final sınavına giremez, girmiş olsa dahi öğrenci bilgi sisteminde o ders veya dersler için kaydı olmadığı için sisteme ilgili öğretim elemanın not işlemesi mümkün değildir.

Danışman Onayları

Öğrencilerimizin Kayıt Yenileme sürecinde seçtiği dersler öğrenci danışmanı sistemine online olarak düşer. Danışman ders kaydı yapan öğrencilerin seçtiği dersler uygun ise onay verir veya düzeltir.

Öğrencinin seçtiği dersler danışman online onayı ile öğrenci bilgi sistemine işlenir. Bu süreçte öğrenci kesinlikle danışmanı ile iletişime geçmelidir. Onaylanan derslerini öğrenmelidir.

Danışman onay süreci tamamlandıktan sonra öğrenci bilgi sistemi tarafından onaylanan dersler güncellenir ve ders kaydı kesinleşmiş olur.

Öğrencinin kesinleşen dersleri;

Öğrenci Giriş ( https://obis.selcuk.edu.tr/) sitemine okul numarası ve şifre ile giriş yaparak not durumu sekmesinden kontrol etmelidir. Sistemde o yarıyıl alması gerekli derslerin adını ve ders kodlarını kontrol etmelidir. (Yukarıda resimde görülmektedir)

Eğer üzerinde eksik ders var veya fazla ders gözüküyor ise Ders Ekleme-Bırakma sürecinde Yüksekokula dilekçe ile başvurmalıdır.

Ders Ekleme-Bırakma

Öğrencinin kesinleşen dersleri;

Öğrenci Giriş ( https://obis.selcuk.edu.tr/) sitemine okul numarası ve şifre ile giriş yaparak not durumu sekmesinden kontrol etmelidir. O yarıyıl en az 30 AKTS kredi aldığını görmelidir. Sistemde o yarıyıl alması gerek derslerin adını ve ders kodlarını kontrol etmelidir. Eğer üzerinde eksik ders var veya fazla ders gözüküyor ise Ders Ekleme-Bırakma sürecinde Yüksekokula dilekçe ile başvurmalıdır.

KMYO_FRM02 Ders Ekleme Çıkarma Pdf  Doc

Öğrencimiz Kayıt Yenileme işlem sürecini geçirmiş ve hiçbir ders seçme işlemi yapmamış ise;

KMYO_FRM15 Mazeret Ders Kaydı Pdf  Doc

İlgili dilekçe ile Meslek Yüksekokulu’na başvurur ve başvurusu Yüksekokulu Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir.

 

 

Mazeretli Geç Kayıtlar İçin Son Başvuru Tarihi

Öğrenci Kayıt Yenileme işlem sürecini geçirmiş ve hiçbir ders seçme işlemi yapmamış ise;

KMYO_FRM15 Mazeret Ders Kaydı Pdf  Doc

İlgili dilekçe ile Meslek Yüksekokulu’na başvurur ve başvurusu Yüksekokulu Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir. Öğrencimiz Mazeretli Geç Kayıtlar İçin Son Başvuru Tarihi’ne kadar başvuruda bulunmamış ise; o yarıyıl eğitim-öğretim hakkından faydalanamaz. Ders veya dersler için öğrenci bilgi sistemi sınıf listesinde öğrencinin ismi olmadığı için dersi misafir öğrenci olarak takip eder. Yine hiçbir dersin ara sınav ve final sınavına giremez, girmiş olsa dahi öğrenci bilgi sisteminde o ders veya dersler için kaydı olmadığı için sisteme ilgili öğretim elemanın not işlemesi mümkün değildir.

 


Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu