HIZLI ERİŞİM
Engelsiz Bilgi Merkezi

  • Engelsiz Bilgi Merkezi

        Engelli okuyucularımızın, istedikleri bilgiye daha kolay ve daha çabuk erişimini sağlamak amacıyla Eye Pal tarama sistemi sayesinde basılı her türlü materyal taratılarak özgürce faydalanmaları sağlanmakta olup görme engelli kullanıcılarımız  Jaws 13 programı sayesinde bilgisayar ve internet ortamında açılan sayfalar kendilerine okunmaktadır. Engelli kullanıcılar için 10 Adet bilgisayar tahsis edilmiş olup rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere personel görevlendirilmiştir. Bilgisayar ile birlikte kabartma (braille) yazıcı, görmeyenöğrencilerin dokümanlarını kabartma yazı (Braille alfabesinde) almalarına olanak sağlanmıştır Böylece çalışmalarını ve kitaplarını okuyabileceği şekle getirmiş olacaklardır. Bunun dışında sistemde görmeyenlerin normal yazıyla doküman alabilmelerini sağlayacak normal bir yazıcının da bulunması, onların görenlerle olabilecek yazılı ilişkilerinin sağlanması açısından önem teşkil etmektedir. Tam bir okuma sisteminin sağlanması için tarayıcı cihazı da bulunmaktadır. Tarayıcıyla kitap ve diğer mürekkep yazılar bilgisayar ortamına alınarak okuyabilme imkanı sağlamaktadır. Bilgisayarı bir okuma makinesine dönüştürmektedir.

     Merkezimiz Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü'nünde bulunduğu Selçuk Üniversitesi Prof.Dr.Erol Güngör Kütüphanesi'nde personel desteğiyle öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin (sınav evrakını istenilen formatlara dönüştürülebilmesi için)  istifadesine sunulmuştur.Her eğitim dönemi başında engelli öğrencilerimizin özel gereksinimlerini ihtiva eden başvuru formunu güncellemesi gerekmektedir .Başvuru formu için tıklayınız .

          Derslerin ses kayıt cihazıyla kaydedilmesine imkân tanınmakta ve/veya engelli öğrencilerin derslerin ses kayıtlarına erişimleri sağlanmaktadır (Bu madde kapsamında verilen hizmetler: Engelli öğrencilerin derslerde ses kaydı yapmasına izin vermek, ihtiyaç halinde öğrencilere ses kayıt cihazı sağlamak, derslerin ses kayıtlarını profesyonel olarak sağlamak ve/veya engelli öğrencilerin ses kayıtlarına erişimlerine imkân tanımak).

         Ders notlarını ve sunumlarını öğrencilere sağlanmaktadır  (Bu madde kapsamında verilen hizmet: Engelli öğrencilerin talepleri halinde ders notlarının ve sunumların engelli öğrencilere dönem başlangıcında (dönemin ilk iki haftası içerisinde) veya her dersten en az 48 saat önce çıktı olarak ve/veya elektronik formatta sağlamak).

 


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu