HIZLI ERİŞİM
Etik Kurul

TURİZM FAKÜLTESİ

BİLİMSEL ETİK DEĞERLENDİRME KURULU

BAŞVURU SÜRECİ VE BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu her ayın birinci Pazartesi günleri toplanır. Toplantıdan önceki haftanın Cuma gününe kadar etik kuruluna ulaşmış olan başvurular değerlendirilir. Başvurularda tüm araştırmacıların adı-soyadı-imzası zorunludur.

  1. Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu her ayın birinci Pazartesi günleri toplanır. Toplantıdan önceki haftanın Cuma gününe kadar etik kuruluna ulaşmış olan başvurular değerlendirilir. Başvurularda tüm araştırmacıların adı-soyadı-imzası zorunludur.
  2. Başvuru, bilimsel etik değerlendirme kurulu sekretaryasına yapılır.
  3. Lisansüstü öğrenciler başvurularını dilekçe ve başvuru formunun son sayfasında yer alan sorumlu araştırmacı/araştırmacılar/danışman tablosunda ilgili onay suretiyle kendisi yapar. Başvurunun işleme alınabilmesi için belge ve dosyalar eksiksiz hazırlanmalıdır (veri toplama araçları, ölçek, anket, görüşme soruları vb.)
  4. Araştırmacılar uygulama yapacakları kurumlardan ayrıca izin almak zorundadırlar. Etik kurul başvurusu uygulama izni yerine geçmez.
  5. Etik başvurusu henüz başlamamış çalışmalar için yapılmalıdır. Devam eden, bitmiş vb. çalışmalar değerlendirmeye alınmaz. Form doldurulurken bu hususa dikkat edilmelidir.
  6. Başvurularda veri toplama başlangıç ve bitiş tarihleri ilgili kurul toplantı tarihinden sonrası bir tarih aralığında olması gerekir(Başlangıç tarihinin toplantı tarihinden en az 15 gün sonra olması gerekmektedir)
  7. Başvuru formunun son sayfasının bütün araştırmacılar/danışmanlar tarafından imzalanması ve diğer sayfaların hepsinin (ekler de dahil) paraflanması gerekmektedir.
  8. Bir kişi ortak çalışma dahi olsa bir ayda en fazla 3 başvuru yapabilir.
  9. Kurul değerlendirme sonucunda "uygun", "düzeltilmesi gerekir", "görevsizlik", "uygun değildir" ya da “eksik başvuru” şeklinde karar verir. Karar yazısı lisansüstü öğrenciler için sekretaryadan temin edilir, personel için EBYS üzerinden başvuru sahibine gönderilir.
  10. Turizm Fakültesi Etik Değerlendirme Kurulu çalışma esasları T.C. Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesine uygun olarak düzenlenmiştir.
KURUL ÜYELERİ
Başkan Prof. Dr. Mete SEZGİN
Asil Üye Doç. Dr. Gülçin ALGAN ÖZKÖK
Asil Üye Dr. Öğr. Üyesi Münevver ÇİÇEKDAĞI
 
Yedek Üye Doç. Dr. Mehmet SAĞIR
Yedek Üye Doç. Dr. Birsen BULUT SOLAK
Yedek Üye Doç. Dr. Semih BÜYÜKİPEKÇİ
 
Sekreterya
Hasibe ERHAN
Sekreterya
Seda TOPAL

Başvuru Dilekçesi, Formu ve Taahhütnamesi için Tıklayınız (Güncellendi - 13.06.2023)

Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu'na ulaşmak için Tıklayınız

Not: Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu'nun Etik Kurula verilmesi isteğe bağlıdır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu