HIZLI ERİŞİM
Etik Kurul

T. C. Selçuk Üniversitesi
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanlığı
Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu
Başvuru Süreci

 

  1. Etik kurul onayı için Fakültemize başvuruda bulunan araştırmacılar, Fakültemiz web sayfasında örneği sunulan dilekçeyi doldurmalı ve ekine imzalı etik kurul başvuru formunu, veri toplama araçlarını (araştırmada kullanılan ölçek/anket/görüşme soruları ya da deney manipülasyonu vb.) ve varsa diğer belgelerini eklemelidir.
  2. Araştırmacılar, uygulama yapacakları kurumlardan ayrıca izin almak durumundadırlar. Etik kurul başvurusu, ilgili kurumlar aksini talep etmedikçe uygulama izni yerine geçmez.
  3. Başvuru, henüz araştırma süreci başlamamış çalışmalar için yapılır, devam etmekte olan ya da tamamlanmış çalışmalar geriye dönük olarak değerlendirmeye alınmaz.
  4. Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu yalnızca insan katılımcılarla veya insan üzerinden veri toplamaya dayalı klinik dışı çalışmalar için etik uygunluk değerlendirmesi yapmaktadır.
  5. Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu çalışma usulleri Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi dikkate alınarak düzenlenmiştir. Araştırmacıların bu yönergeye uyması gerekmektedir.
  6. Öncesinde etik kurul başvurusu kabul edilmeyen başvuruların ret nedenlerini belirtir belge eklemeleri gerekmektedir.

       Not: Başvurular elden fakülte sekreterliğine veya ıslak imzalı, taratılmış şekilde etik kurul sekreteryası Arş. Gör.  Osman Nurullah BERK'e mail yoluyla (osman.berk@selcuk.edu.tr) yapılacaktır. 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu