HIZLI ERİŞİM
Bölüm-Program Açılması (Lisans ve Önlisans/Uzaktan Öğretim)

Güncelleme Tarihi (11.08.2022)

 ***Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında bölüm/program açılması tekliflerinde aşağıdaki form doldurulduktan sonra, ayrıntılı gerekçeli Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Kararı ile Başkanlığımıza pdf (imzalanan formun taratılmış olanı) ve word olarak EBYS ile gönderilecektir.

 ***Meslek Yüksekokullarımız tekliflerini doğrudan Başkanlığımıza değil Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğüne gönderecektir. Yazılar Başkanlığımıza Koordinatörlük aracılığı ile gelecektir.

***Bölüm/Program açılması teklifi ile öğrenci alınması teklifi aynı anda yapılamaz. İlk önce bölüm/program açılması teklifi yapılacaktır. Teklif cevabının olumlu olması halinde YÖK'ün belirlediği tarih aralığında öğrenci alınması teklifleri yapılacaktır.

*** İkinci öğretim programı açılması ve öğrenci alınması tekliflerinde sadece Öğrenci Alınmasına ilişkin işlemler yapılacaktır. Bölüm/program açılmasına ilişkin formlar doldurulmayacaktır.

***Yazı ve formlar EBYS'den gönderildikten sonra ayrıca fiziki olarak çıktılarının gönderilmesine gerek yoktur.

***Yapılacak teklif sayısı iki ve daha fazla ise fomlar bir klasör içerisinde toplanıp .rar olarak sıkıştırılıp EBYS' ye eklenerek gönderilebilir. 

Bölüm/Program Açılması Bilgi Formu 

Uzaktan Öğretim Programı Açılması ve Öğrenci Alınması


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu